en acht andere dingen die u deze week niet mag missen

1 PODIUM Abattoir Fermé. Tourniquet

14-15/12, Beursschouwburg, Brussel

‘Het huis als lijf, met een gapend gat, de deur als wonde.’ Abattoir Fermé, constant op zoek naar nieuwe theatervormen, doet het dit keer zonder woorden maar met des te meer visuele kracht en suggereert de geschiedenis en contouren van een huis en zijn drie geesten.

www.beursschouwburg.be

2 FILM Michel Serrault

13-31/12, Filmmuseum, Brussel

Leve het celibaat, want daardoor verkoos Michel Serrault in de jaren 40 een carrière in de cinema boven één in de kerk. Het Filmmuseum herdenkt de in juli gestorven acteur met een selectie uit zijn dik 150 films, waaronder LaCage aux folles (1973, foto), L’Ibis rouge (1975) en Garde à vue (1981).

www.filmmuseum.be

3 CONCERT Thurston Moore

10/12, AB Brussel

Met Trees Outside The Academy heeft Thurston Moore een tweede uitstekende soloplaat uitgebracht. Reden te meer om de voornamelijk akoestische capriolen van de Sonic Youthvoorman in de AB te ontdekken.

www.abconcerts.be

4 PODIUM I am a mistake. Ode aan het roken

11/12, Paleis voor Schone Kunsten, Brussel

Eén actrice, vier danseressen, achttien muzikanten, een soundtrack van Wolfgang Rihun en een film van Chantal Akerman: Jan Fabre combineerde zijn passies tot een multidisciplinaire muziektheaterfilmvoorstelling.

www.bozar.be

5 ARCHITECTUUR Hector Guimard. Album van een verzamelaar

Tot 13/01/08, Horta Museum, Brussel

Al in 1903 liet de rebelse Franse art-nouveau-architect Hector Guimard zijn eigen verwezenlijkingen op postkaarten en folders drukken. Ze zijn te bewonderen in het Horta Museum.

www.hortamuseum.be

6 EXPO Evenement Sacha Guitry

Tot 12/02/08, Cinémathèque Française, Parijs

Vijftig jaar na zijn dood zet de Cinémathèque acteur/regisseur/schrijver Sacha Guitry in de kijker met de expo Une vie d’artiste, een integrale retrospectieve en enkele rendez-vous waarop zijn onmetelijke invloed onder de loep genomen wordt.

www.cinematheque.fr

7 CONCERT/MEDIAKUNST De Finnen komen

12-15/12, Vooruit, Gent

De Finnen komen en ze brengen muziek, kunst en humor mee. De tweede editie van Etoiles Polaires toont het nieuwste en experimenteelste uit het Hoge Noorden.

www.vooruit.be

8 FOTOGRAFIE The Bold and the Beautiful

Tot 26/01/08,

Michael Hoppen Gallery, Londen

Geen expo gewijd aan de neverending story van Ridge, Thorne, Brooke en co.; wél aan de iconen van Hollywoods Golden Age. Op zwart-witbeelden van de grootste fotografen van toen herken je Greta Garbo, Marlon Brando, Grace Kelly en andere meedogenloze schonen. (Foto: Marlene Dietrich, Paramount, 1934)

www.michaelhoppengallery.com

9 EXPO Politic’Art

Tot 30/12, Botanique, Brussel

Voor de 10e triënnale van de Politieke Affiche haalt Politic’Art de bekroonde werken uit dertig jaar grafisch engagement boven. Tegelijk presenteert Press Cartoon Belgium de beste cartoons uit eigen land.

www.botanique.be

10 STRIPS Stripfestival Turnhout

14-16/12, Turnhout

Het Stripfestival van Turnhout is er dertig en viert dat met o.m. een tentoonstelling rond Bronzen Adhemarlaureaat Kim (bekend van Esther Verkest en Aldegonne) en strips op het podium. Verder brengt het OFF-festival ook strips naar de Kempense musea, zoals de expo 30 Jaar Kiekeboe in Hoogstraten.

www.stripturnhout.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content