Achter je

Eerste zin Ooit was ik deel van een gezin.

Acht jaar geleden vermoordde Telly, zelf nog een kind, zijn verslaafde ouders om het leven van zijn zusje Sharlah te redden. Zo luidt de officiële versie. Telly en Sharlah hebben elkaar sindsdien niet meer gezien.

FBI-profilers Pierce Quincy en Rainie Conner hebben de nu 13-jarige Sharlah onder hun hoede genomen. Ze hecht zich maar moeilijk, nog altijd geplaagd door nachtmerries over de moorden. Tot de pleegouders van Telly vermoord worden teruggevonden en hij na een schietpartij in een tankstation als dader wordt gefilmd. Quincy en Rainie vrezen dat de jongen echt is ontketend, terwijl Sharlah stiekem met hem contact zoekt. Tijdens de ingewikkelde klopjacht blijkt dat Telly’s keurige pleegouders al lang een gevaarlijk spel speelden.

Lisa Gardner heeft een bijzonder talent voor beschadigde mensen: haar politiemensen en verdachten hebben allemaal een kwetsbare jeugd achter de rug of zijn door hun confrontatie met het kwade – een bijna tastbare entiteit waar haar thrillers diep van doordrongen zijn -veroordeeld tot zwijgen, verdedigen en hopelijk overleven.

Het intelligente, verontrustende Achter je blijft je tot op het einde om de tuin leiden en is, niet eens terzijde, ook een oprecht pleidooi voor goede pleegzorg.

Achter je ****

Lisa Gardner, Cargo, (oorspronkelijke titel: Right Behind You), 448 blz., ? 19,99.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content