Zondag 13/12, 20.35 – vtmOoit van gedroomd Stan Van Samang blootgesteld te zien aan de vrieskou? Of had je liever toegekeken hoe topmodel Anouk Lepere achter een op hol geslagen hondenslee bungelt? Verheug je alvast op dergelijk sadistisch kijkplezier, want 71° Noord begint aan een nieuw seizoen, deze keer op vtm en met Leki – née Karoline Kamosi – als presentatrice. De toekomst van het programma zag er nochtans niet goed uit. Vorig jaar werden de opnames immers afgebroken toen productieassistente Leentje Custers en presentator Ernst-Paul Hasselbach omkwamen in een tragisch verkeers-ongeval.

Jij was erbij toen de reeks vorig jaarlogischerwijze werd stopgezet. Was het moeilijk om de draad weer op te pikken?

Leki: Voor het begin van de opnames zijn we teruggekeerd naar de plek van hetongeval. Het voelde aanvankelijk heelonwezenlijk om deze nieuwe reeks te maken. Dat bezoek heeft wel geholpen om ermee door te gaan. En we hadden de zegen van Ernst-Pauls nabestaanden, die wel gevraagd hebben om in het programma niet op het ongeval terug te komen.

Leki: Echt wel, Nicolai is geweldig ad rem en creatief. Saaie vergaderingen aan het einde van de dag leukte hij op door er ‘De call sheet show’ van te maken en zo. Maar zodra de camera draaide, was het bittere ernst, hoor.

Voor deelnemers Anouk Lepere, Eline De Munck, Flor Koninckx, Stan Van Samang en Thomas Van Hemeledonck begint het avontuur wel heel heftig: vanuit eenvliegende helikopter in een ijskoud meer springen. Zouden ze jou zo ver krijgen?

Leki: Zelf aan 71° Noord deelnemen?In nog geen honderd jaar! Véél te koud. Die helikoptersprong is dan wel weerzo waanzinnig dat ik mij toch zou laten meesleuren. Als presentator krijg je het trouwens ook flink te verduren. (Lacht)Je moet bijvoorbeeld heel veel wachten. Ik heb er de hele inhoud van mijn iPod verschillende keren doorgejaagd.Tot jolijt van de crew, die me regelmatig zag dansen met mijn oordopjes in.

Als Leki and The Sweet Mints heb jenet een nieuwe plaat uit: ‘Obsessive’. Vrees je niet dat het programma jemuziek zal overschaduwen?

Leki: Daar heb ik geen schrik voor.Ik combineer nu al zo lang televisie met muziek dat ik ervan uitga dat mensenwel weten dat ik zowel zangeres als presentatrice ben.

Gerespecteerde soulzangeres énnu vtm-presentatrice. Ooit aan diecombinatie gedacht?

Leki: Een paar jaar geleden had ik me dat zelf maar moeilijk kunnen inbeelden, ja. Toen dacht ik dat ik voor eeuwig enaltijd bij JIM zou blijven. Maar met 71° Noord en de reportages voor Hit the road amuseer ik me best bij vtm. Ergens voelt het ook als een logische stap: je kunt niet eeuwig op een jongerenzender blijven presenteren.

Behoor jij nog tot de generatie diereality-tv op zo’n zender heiligschennis vindt?

Leki: Neen, in het begin vond ik dat wel een vreemde evolutie, maar zelf ben ik intussen gewend geraakt aan al die reality. Ik kijk er zelfs graag naar. En programma’s als JIM Kot Deluxe of Let’s Go Lasgo, de door mij gepresenteerde zoektocht naar de zangeres van die band, vond ik trouwens goed gemaakte televisie.

(H.V.G.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content