6 White Bear

Seizoen 2, aflevering 2

Kortweg Penitentiair Bobbejaanland.

Premisse Victoria wordt wakker zonder geheugen. Iedereen rondom haar lijkt gecontroleerd te worden door een signaal dat van hun smartphone afstraalt en hen apathisch maakt. Wanneer ze het signaal probeert uit te schakelen, wordt ze opgejaagd door een bende sadistische jagers.

Goed om te wetenWhite Bear speelde zich aanvankelijk af in een generisch postapocalyptisch landschap. Brooker bedacht de nogal cruciale pretparktwist min of meer ter plekke.

Joost Vandecasteele:White Bear is een schaamteloos angstaanjagende combinatie van scifi en horror, het kleeft zo dicht tegen je huid. Je voelt de hand van een scenarist die zijn eigen visie een paar decennia heeft uitgepuurd en geperfectioneerd. Tegelijk ben ik altijd al gefascineerd geweest door pretparken en kuddegedrag. De basisstelling van Black Mirror is doorgaans: technologie is fantastisch, jammer genoeg is er de mens. Die vindt altijd wel een manier om het te verknallen. Brooker kiest hier ook voluit voor uitgewerkte personages. In andere afleveringen worden die eerder gebruikt om een idee te belichamen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content