CLÉO DE 5 À 7 (1962)

Popzangeres Cléopatra wacht op de uitslag van een kankeronderzoek. Terwijl ze door Parijs kuiert, worden we deelgenoot van haar angsten, gemoedswisselingen en door introspectie doorprikt narcisme. Een van de hoogtepunten van de nouvelle vague.

LE BONHEUR (1965)

Een gelukkig getrouwde schrijnwerker wordt eens zo gelukkig – denkt hij – wanneer hij ook nog eens verliefd wordt op een vrouw die voor de post werkt. Verkijk u niet op de mooie beelden, de kleuren en de muziek: de analyse van de driehoeksverhouding doet pijn.

SANS TOIT NI LOI (1985)

Varda wint de Gouden Leeuw met dit geëngageerde drama. Een piepjonge maar formidabele Sandrine Bonnaire speelt een rebel without a cause die liever dakloos is dan aan vrijheid in te boeten. En helaas niet beseft hoe dodelijk de kou kan zijn.

LES GLANEURS ET LA GLANEUSE (2000)

Een persoonlijk portret van sprokkelaars, strandjutters en scharrelaars die recupereren wat anderen laten liggen, weggooien of afkeuren. Varda heeft zelf een zwak voor verloren en uitgerangeerde voorwerpen.

LES PLAGES D’AGNÈS (2008)

Varda keert terug naar de vele stranden die haar leven hebben getekend. Dat van Knokke is er een van. Een poging om herinneringen vast te leggen én een aangrijpende terugblik op haar werk en leven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content