Horrorfreaks, thrillerjunksen sf-nerds: verenig u!Naar jaarlijkse gewoonte biedt het BIFFF u opnieuw een bonte keur aan ‘fantastische films’.Vijf tips voor een (ont)spannend avondje uit.

The Chaser

IJzige suspense, politieke satire en gitzwarte humor… de Koreaan Na Hong-jin klutst het bravoureus door elkaar in deze gestileerde misdaadthriller à la Memories of Murder. Daarin gaat het om de klopjacht op een psychotische vrouwenmoordenaar, met als jager van dienst een armlastige pooier die wil weten wat er met zijn callgirls is gebeurd. Een spannende, stijlvolle en subversieve chase movie, losjes geïnspireerd op ware feiten

Coraline

Henry Selick – de magiër achter The Nightmare before Christmas – haalt opnieuw zijn stopmotionpoppen boven, maar deze keer doet hij het voor het eerst in digitale 3D. Het verhaal is gebaseerd op een boek van Neil Gaiman en gaat over een meisje datvia een geheime deur in een parallelle, door nepouders bevolke wereld belandt. De macabere en sprookjesachtige opener van het festival, met de stemmen van Dakota Fanning, Teri Hatcher en Dawn French.

Nightmare Detective 2

Tetsuo-brein Shinya Tsukamoto breidt zijn bodyhorrorcataloog uit met deze surrealistischesequel op Nightmare Detective. Daarin mag het titelpersonage opnieuw al zijn telepathische krachten aanwenden om de dood van een schoolmeisje te voorkomen, met alle angstwekkende visioenen en audiovisuele aanslagen van dien.

The Stranger

Een tienjarige jongen woont samen met zijn moeder op een afgelegen boerderij en ziet zijn leventje verstoord worden als er een mysterieuze vreemdeling met een brief van zijnvader en een kogel in zijn zij opduikt. Rurale suspense en tragiek van Finse makelij waarin debutant Jukka-Pekka Valkeapaa hetzelfde minimalistische credo huldigt als zijn landgenoot Aki Kaurismäki.

State of Play

Afsluiten doet het festival met een avant-première van formaat: de nieuwe misdaad-thriller van Last King of Scotland-regisseurKevin McDonald. Die is gebaseerd op de gelijknamige BBC-topserie uit 2003 waarin enkele onderzoeksjournalisten op zoek gaan naar de moordenaar van de maîtresse van een bekende politicus. Een mix van politieke afrekeningen, romantische innuendo en criminele intriges met in de hoofdrollen Russell Crowe,Ben Affleck en Helen Mirren.

(D.M.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content