THE SOPRANOS

WHV, blu-ray, ? 119,99.

De grootse leemte bij Netflix zijn de series van HBO, en dus ook het maffiameesterwerk The Sopranos, dat deze herfst voor het eerst uitkomt in een blu-rayverzamelbox met extra extra’s, documentaires en interviews. Speciaal voor de mensen die werkelijk geloven dat House of Cards grensverleggend is.

TREME

WHV, dvd, ? 74,99.

Wellicht de meest ondergewaardeerde HBO-reeks van de afgelopen jaren, en dus ook de meest ondergewaardeerde serie tout court: dit prachtige muzikale drama van David Simon over hoe de bevolking van New Orleans weer rechtkrabbelde na de doortocht van orkaan Katrina. Won’t bow, don’t know how!

PAPIEREN TV-SETS

Via Everyday Miniatures, ? 9,82 voor de doe-het-zelvers, ? 174 tot zelfs ? 2464 voor de kant-en-klare schaalmodellen.

Geen flauw idee wie u een plezier kunt doen met een papieren tv-set van Friends, Golden Girls of Judge Judy, maar het feit dat ze bestaan wil zeggen dat er een markt voor is.

TWIN PEAKS – THE ENTIRE MYSTERY

Universal, blu-ray, ? 109,99.

U hebt al enkele maanden een abonnement op Netflix en u kijkt ernaar uit om op de kerstfeestjes te vertellen hoeveel geweldigs daar te zien valt? Spijtig, want weet u wat er nog hipper is? Kijken naar reeksen die Netflix níét in de database heeft. Zoals Twin Peaks, de grensverleggende serie van David Lynch. Nu roept u misschien: ‘Hola, hola, Twin Peaks zit wél op Netflix, ik heb net in twee dagen tijd de twee seizoenen erdoor gejaagd!’ En u hebt gelijk: maar hebt u ook het anderhalf uur deleted scenes bekeken dat deze luxebox bevat? Of de epiloog die verder borduurt op het einde van het tweede en laatste seizoen? Ik dacht het niet, hé.

TRUE BLOOD

WHV, dvd / blu-ray, ? 39,99 / ? 124,99.

De HBO-vampierserie hield er deze zomer mee op, en dus verschijnt met het laatste seizoen nu ook een box met alle zeven jaargangen. Dat waren er naar onze bescheiden mening een handvol te veel, maar de goede vrede onder de kerstboom is natuurlijk ook veel waard.

OZ

Dvd – Universal, ? 95,99.

Als u de zoekterm ‘Oz’ intikt bij Netflix, komt u terecht bij de tekenfilm Lion of Oz en niet bij dit ongemeen harde HBO-gevangenisdrama over leven en dood binnen de vier muren van de Oswald State Correctional Facility. Zeventien jaar oud maar nog altijd briljant, en dus ideaal om iedereen die begint over Orange Is the New Black op zijn plaats te zetten.

TOKYO ON FOOT

Via Amazon, ? 12,97.

Niets dwingender dan een reisgids onder de kerstboom, maar met dit geinige getekende exemplaar van Florent Chavouet kunt u gewoon aan de haard blijven zitten. Noot: de redactie is niet verantwoordelijk voor huiselijke drama’s omdat u ‘de hint niet doorhad’.

POLAROIDS

Carlo Mollino, Damiani, ? 54.

Intrigerende verzameling erotische polaroids, gemaakt door de excentrieke Italiaanse designer Carlo Mollino en pas ontdekt na zijn dood in 1973. Voortreffelijke heruitgave van de eerste editie uit 2002.

BATHING BAD

via ThisIsWhyImBroke, ? 18,50.

Badproducten zijn het cadeau bij uitstek voor mensen die u eigenlijk niet zo goed kent. De woordspeling op de verpakking breekt meteen het ijs, en u kunt tegelijk laten zien dat u heus nog wel méé bent.

(Ongerust over de chemische kleur van het badzout? Waag het er niet op en kies voor het Baking Bad-kookboek (via Amazon, ? 12,50). Als dat alsnog op een vergiftiging uitdraait, kleeft het bloed in elk geval niet aan uw handjes, toch?)

GAME OF THRONES-TROON

Via HBO, ? 24.000.

Het verhaal wil dat de productie van deze voormalige troon van Aegon I Targaryen, vervaardigd uit meer dan duizend vijandige zwaarden, bijna twee maanden in beslag heeft genomen. Wie deze fauteuil met kapsones in huis haalt, kiest niet per se voor comfort, maar des te meer voor vakmanschap.

(U bent niet te vinden voor de uitstraling (of de prijs) van dit meubelstuk? Dan vindt u het Game of Thrones-kleurboek (via TeamArt, ? 12) vast heel wat sympathieker. Ook verkrijgbaar: kleurboeken van Arrested Development en Mad Men.)

PULP FICTION MINIMATES

Via DiamondSelectToys, ? 15,97.

Voor die ene vriend die het twintig jaar na dato nog altijd niet kan laten om zinnen uit Pulp Fiction in de conversatie te droppen, zijn er nu deze beweeglijke miniatuurpoppetjes. Verplicht hem bij iedere quote het juiste speeltje te gebruiken en geniet van hoe meta ‘does he look like a bitch?!’ klinkt.

ANN DEMEULEMEESTER

Lannoo, ? 79.

Het verzamelde werk van de bekende Belgische modeontwerpster. Dat Herman Brusselmans het voorwoord niet geschreven heeft, is logisch; dat die eer goede vriendin Patti Smith te beurt viel een meerwaarde.

HORST: PHOTOGRAPHER OF STYLE

Susanna Brown, V&A, ? 54.

Genereus overzicht van het werk van de invloedrijke modefotograaf uit de eerste helft van de 20e eeuw. De elegante stijl van Horst P. Horst, die in 1931 voor de Parijse Vogue begon te werken, schurkte stevig tegen het surrealisme van Dalí aan, met wie hij ook samenwerkte. Zijn sensuele foto van het korset van Mainbocher en het fameuze portret van Marlene Dietrich zijn slechts twee van ’s mans iconische beelden. Als u in Londen gaat shoppen, kunt u tot 4 januari meteen ook naar de gelijknamige expo in het V&A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content