fotografie

DOOR STEFAAN WERBROUCK

EXEMPLAR: JOY DIVISION

Nog tot 11/12, Proud Camden, Londen.

‘De meest definitieve en best geïllustreerde expositie over Joy Division ooit’, belooft de aankondiging, met dank aan fotograaf Kevin Cummings, die Ian Curtis en de zijnen dichter op de huid zat dan wie ook.

www.proud.co.uk

festival

SONIC CITY

29-30/10, De Kreun, Kortrijk.

Voorspelbaar onvoorspelbaar: Liars verrast met de alternatieve rockers van The Melvins als topper van een al indrukwekkende line-up.

www.dekreun.be

expo

TINY VICES

29/10- 3/12, Alley Art Gallery, Hasselt.

Drie eigenzinnige grafici mogen zich na hun figureren in de onlinegalerij Tiny Vices ook van hun kleinste kant laten zien in Hasselt als de Hollandse Meesters van de Hedendaagse Kunst.

www.alley.be

www.tinyvices.com

festival

SINNER’S DAY

30/10, Ethias Arena, Hasselt.

Dertig jaar Front 242 tijdens de jaarlijkse hoogmis van de eighties? Verplichte afspraak voor newwavers, postpunkers en synthpoppers, met ook nog Patti Smith, The Cult en Diamanda Gallas op de affiche.

www.sinnersday.com

concert

DEATH IN VEGAS

30/10, Botanique, Brussel.

‘Een masterclass in euforische elektronica’, noemt het Britse muziekmagazine Clash het laatste album van Death In Vegas Trans Love Energies. Wij prijzen vooral de psychedelische insteek.

www.botanique.be

party

10 YEARS

COMMERCIAL SUICIDE

31/10 Recyclart, Brussel

Het nog steeds springlevende drum-‘n-basslabel Klute viert zijn tiende verjaardag en stelt ter gelegenheid een rits internationale huisnamen voor – met ook de Belgische dj’s Tesla en Orphans.

www.recyclart.be

film

BRAZILIAANSE FILM

1/11 tot 31/12, Cinematek en Flagey, Brussel.

Walter Salles kent u ongetwijfeld – op 6/11 is hij trouwens te gast in Flagey ter gelegenheid van zijn retrospectieve – maar de Braziliaanse film is méér. Denk een cyclus Cinema do Brasil en reeks rond Alberto Cavalcanti.

www.cinematek.be

www.flagey.be

film

MAYA DEREN

2/11, Cinema Zuid, Antwerpen.

Precies vijftig jaar geleden overleed Maya Deren. (Her)ontdek de zes avant-gardistische kortfilms die haar reputatie als pionier van de dans- en trancefilm bestendigden.

www.cinemazuid.be

concert

ANGOLA RITMO PROJECT

4/11, Zuiderpershuis, Antwerpen.

Noem het Conjunto Angola 70 gerust de Buena Vista Social Club van de Luanda-eilanden. U krijgt het beste uit de gouden tijd van de Angolese muziek gebracht door enkele levende legenden.

www.zuiderpershuis.be

expo

RYAN TRECARTIN/LIZZIE FITCH: ‘ANY EVER’

Nog tot 8/1/12, Musée d’art Moderne Parijs

Ons hedendaagse consumptiegedrag wordt tot in het absurde uitvergroot door dit jonge Amerikaanse kunstenaarsduo, dat u met video-installaties en beeldend werk met uw neus op de feiten drukt.

www.mamparis.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content