10 JAAR JONGER

21.05 – VIJFTV

We hadden al Beautiful, nu komt VijfTV met 10 Jaar Jonger op de proppen, een programma waarin een team van schoonheidsspecialisten proberen om een kandidaat er – welja – tien jaar jonger te laten uitzien. In een glazen kooi wordt iemand elke week te kijk gezet voor honderd voorbijgangers, die de leeftijd van de gekooide mogen schatten. Als het resultaat tegenvalt, dan krijgt de kandidaat van Gène Bervoets (49, maar hij ziet er nog steeds 19 uit) een intense verjongingscursus. Na wat trekken en duwen wordt hij of zij dan opnieuw onderworpen aan het meedogenloze oog van de man en vrouw in de straat.

Gekooide kandidaten? Dat ruikt naar een rariteitenkabinet.

Gène Bervoets: Dat dacht ik eerst ook, en daarom ben ik eerst zélf eens in die box gekropen. En wat blijkt: als gekooide zit je in een bevoorrechte positie. Het is zoals in de zoo. Wie is de echte aap: die in de kooi of de mensen aan de andere kant van het glas? (lacht) Nu, de uitkomst viel voor mij ook mee: de meeste voorbijgangers schatten me tien jaar jonger.

Hoe ijdel ben je zelf?

Bervoets: Ik ben indertijd heel snel grijs geworden, en dat was wel even schrikken. Maar nu zou ik mijn haar zelfs niet meer willen verven om er tien jaar jonger uit te zien. Ik voel me goed in mijn vel. IJdelheid is ook niet het uitgangspunt in dit programma: we willen mensen helpen die door een tragedie getekend zijn in hun gezicht – verdriet kan heel wat aanrichten. We willen ze gewoon het gevoel geven dat ze mooi zijn. En dat lukt hoor. Het is niet enkel een oppervlakkige schoonheidskuur. Bij een schminkster zitten kan bijvoorbeeld heel therapeutisch zijn. Ik heb zelf al gemerkt dat ik die dames zaken vertel die ik aan niemand anders zou vertellen. Dat soort aandacht geven we ook in 10 Jaar Jonger.

Een tip van je visagiste om er jonger uit te zien, is: veel seks. Werkt dat ook voor jou?

Bervoets: Dat meisje heeft dat advies van mij gekregen, dus: natuurlijk (lacht).

The Culture Show Het Britse culturele programma maakt vanavond bekend welk object The Great British Design Quest heeft gewonnen, en dus het mooiste ontwerp van de natie wordt (20.00 – BBC2) CSI New York Start van het tweede seizoen van de reeks over een groepje gerechtelijke onderzoekers in the Big Apple (23.10 – VT4).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content