10 De vaagste: www

www…

Zoek het zelf uit. Surf. Kijk waar Google, YouTube en Vimeo u brengen. Maar het loont evenzeer om de sites af te schuimen van filminstellingen, festivals, distributeurs of bioscopen. Filmhuis Mechelen (filmhuismechelen.be) presenteert onder de noemer Cinema Corona elke avond gratis een film van een topregisseur. Elke donderdag om 15 uur streamt Cinematek via Facebooklive een stille film, begeleid door een pianist. De Cinémathèque Française richtte snel snel het VOD-platform Henri (cinematheque.fr/henri) op voor de vertoning van zeldzame films. Nederland heeft daarin jaren voorsprong: onder meer het documentairefestival van Amsterdam (idfa.nl) en het filmfestival van Rotterdam (iffr.com/nl/iffr-unleashed) hebben een ruim aanbod aan al dan niet betalende films.

Fijn kijkvoer

Kids Mischief Vier kortfilms over kattenkwaad, begeleid op piano, tijdens de Facebooklive van Cinematek op donderdag 28/5.

Mimosas Spirituele Franse western in het Atlasgebergte, via het platform van het filmfestival van Rotterdam.

La chute de la maison Usher Adembenemende stomme film van Jean Epstein, gebaseerd op een verhaal van Edgar Allan Poe, te zien via Henri van de Cinémathèque Française.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content