vrijdag 19 tot en met maandag 29 juli

Vooruit, Gent

De meest hippe nevenactiviteit van de Gentse Feesten. Anders dan House Torhout of Alter Ego, die zich op specifieke deelgebieden richten, probeert 10 Days Off de wijde horizon aan genres en subgenres binnen het elektronische veld in beeld te brengen. Ook het ‘moeilijkere’ werk, zoals clicks-‘n-cuts en broken beats, komen daarbij aan bod. Nog een wezenlijk verschil: dit is geen happening in openlucht. Tijdens de 11 (!) nachten wordt een echte clubsfeer nagestreefd. VJ’s zorgen voor de nodige beeldanimatie. Er zijn ook Label nights, waarbij toonaangevende platenhuizen als F Comm en Morr voor het voetlicht worden gebracht.

ONZE TIPS: Op 19/7 herleeft de eighties-elektro met Miss Kittin & the Hacker en DJ Hell. Op 21/7 staat de Reprazent-stal aan het roer, met drum-‘n-bassboegbeeld Roni Size en zijn wapenbroeder Krust. Op 23/7 spelen de Parijse technogoeroe Laurent Garnier en zijn nieuwe F Commbeschermeling Fabrice Ligg alias Soul Designer, die onlangs de uitstekende cd Walking On A Little Cloud heeft uitgebracht, ten dans. Diezelfde Frans gekruide avond, maar in een andere ruimte, zijn Llorca en Frederic Galliano – met een extra lange set van zes uur – aan zet. Zij zijn, zoals St. Germain, actief in het gebied tussen house en jazz.

Op 24/7 staat de Britse techno in de kijker, met FC Kahuna dat zich met de nagelnieuwe cd Machine Says Yes naast The Chemical Brothers plaatst, en Azzido Da Bass dat met de Timo Maas-remix van Doom’s Night al een regelrechte klassieker op zijn naam heeft staan. Nog kanjers: Sven Van Hees en Plaid (20/7), Monolake (22/7), Sasha (24/7) Jazzanova (25/7), Aim en de vorige zomer al imponerende King Britt (26/7).

EN VERDER: Detroit Grand Pubahs, Ed DMX op 19/7. Mauricio Aviles, Miguel Migs & Lisa Shaw, Losoul, Atjazz, Osunlade op 20/7. Dynamite op 21/7. Deetron, Robert Hood, Hermann & Kleine, Manual, Opiate, DJ Thomas Morr op 22/7. The Youngsters op 23/7. Sander Kleinenberg op 24/7. Jon Cutler, Craig Richards, Kirk Degiorgio op 25/7. DJ Heather, Moiano, Charles Webster, Norma Jean Bell, Ian O’Brien, Mark Kirby op 26/7. Swag, Attaboy, The Bays, Jimpster, Mr. Scruff, Marcus Intalex, Teebee op 27/7. Jeff Mills, Aril Brikha op 28/7. Silicone Soul, Brett Johnson, Clémentine, Ray Mang, Idjut Boys, Ray Keith, The Heavies op 29/7.

INFO: www.5voor12.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content