10 Arkangel

Seizoen 4, aflevering 2

Kortweg Hoogtechnologische helikopterouders.

Premisse Nadat Marie haar driejarige dochter Sara heel even kwijtraakt in het park, laat ze bij haar een experimentele Arkangelchip injecteren. Zo kan ze haar spruit niet alleen volgen, maar ook zien wat zij ziet en bovendien ‘stressende beelden’ blurren.

Goed om te weten Maries zeer overtuigende oerschreeuw in de slotscène? Actrice Rosemarie DeWitt gaf later toe dat die zo intens was omdat de scène een dag na de Amerikaanse presidentsverkiezingen werd opgenomen.

Lieven Scheire: Mocht ik de afleveringen rangschikken volgens het aantal minuten dat je na afloop in de verte blijft staren, dan was Arkangel nog hoger geëindigd. Elke ouder worstelt nu eenmaal met de vraag: waar stopt bescherming en waar begint Big Brother? Het is niet verkeerd om altijd te willen weten waar je vijfjarige uithangt, maar dat ligt net iets anders als je kind vijftien is. Een Arkangelchip is niet voor meteen, maar je had bijvoorbeeld wel al kinderhorloges met een gps-tracker én een microfoon. Zo kon je de gesprekken van je kind volgen, maar ook horen waarover de ouders van zijn speelkameraadje het hadden. Ondertussen zijn die verboden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content