1 Elke weekdag, 19.40 – één – 2 Elke weekdag, 20.30 – Acht

Wie door de week zijn televisietoestel aanzet, heeft veel kans om Gunter Lamoot te zien. De stand-upcomedianis namelijk overal: rond acht uur zet hij Man Bijt Hond op stelten als quizmaster in de afsluitende rubriek De vraag van Vandaag en een halfuurtje later palmthij de digitale zender Acht in met 2,5 Minuten Lamoot Show, een spotgoed-kope dagelijkse portie anarchie. Vanaf december zetelt hij bovendien in de jury van het nieuwe seizoen van De Slimste Mens ter Wereld.

Wat is de ‘2,5 Minuten Show’ eigenlijk?

Lamoot: De naam zegt het al, het is een korte show met een zestal rubrieken. Kijkplezier voor de hele familie. Behalve dan misschien De Comedy Cumshot waarbij ik een collega-komiek verras, al is dat eigenlijk niet meer dan een update van het klassieke taartengooien zij het met een heel speciale taart. Het is echt een heel compleet programma. Ik heb zelfs mijn eigen telenovelle: Arlette. Zegt je niets? Geen probleem, voor elke aflevering herhaal ik alles wat er in de vorige afleveringen gebeurde zodat je elke keer helemaal mee bent.

De filmpjes waren eerder dit jaar al te bekijken via iPhone. Maar ik heb er zelf geen en ik ken ook geen mensen met zo’n spul, dus ik weet eigenlijk niet of de show een succes was. Het is nochtans tv die past bij deze crisistijden want het is spotgoedkoop gemaakt. Ik ben dus heel blij dat de reeks via Acht een tweede kans krijgt.

Klopt het dat je alles zelf hebt gedaan?

Lamoot: Klopt, ik heb een regisseurs-opleiding gehad en ik werk graag met beeld. De 2,5 Minuten Show heb ik gemaakt met een simpele digitale camera en een montageprogramma op mijn iMac. Voor de andere rollen heb ik familie en vrienden gevraagd. Laat mensen maar zeggen dat dit simpel, plat en goedkoop is. Die kunnen mijn rug op.

Welke reacties krijg je op ‘De vraag van Vandaag’, de ‘Man Bijt Hond’-rubriek waarbij je op jouw onnavolgbare wijze argeloze Vlamingen een opgewarmde quizvraag serveert?

Lamoot: Ik word iets meer aangestaard. Ik verplaats mij altijd met het openbaar vervoer en daar hebben mensen natuurlijk de tijd om mij aan te kijken. Maar mij aanspreken doen ze niet. Ik ben ook niet zo grof in De vraag van Vandaag: je moet toch een klein beetje rekening houden met het programma waarvoor je bezig bent.

Ga je je dan nog iets meer inhouden voor ‘De Slimste Mens’, waarin je deel uitmaakt van de negenkoppige jury?

Lamoot: Goh, daar krijg ik,in tegenstelling tot de gewone mensen bij De vraag van vandaag, te maken met bekende mensen. Die moeten er toch aan gewend zijn om iets naar hun hoofd geslingerd te krijgen. Ik weet eigenlijk nog niet wat ik daar als jury-lid ga doen, we zullen wel zien tijdens de opnames.

Zal dat wel kunnen met een presentator als Erik Van Looy, die graag alles tot in de puntjes voorbereidt?

Lamoot: Dat loopt wel los, ik heb al een paar voorbereidende gesprekken gehad met Erik en dat klikte best. Eigenlijk hebben we wel wat gemeen. Zo zijn we allebei in feite nogal bedeesde gasten. Zoals ik in mijn voorstelling zeg, ben ik een softie.

Vanwaar komt dan die doodsverachting waarmee je je publiek – gaande van antifascisten tot hiphoppers – het bloed van onder de nagels pest, zoals in de YouTubetrailer van ‘Softie’ te zien is?

Lamoot: Omdat me dat op dat moment wel grappig lijkt. En antifascisten die er niet tegen kunnen dat ik Filip Dewinter wel een toffe gast noem of hiphoppers die niet beseffen dat ze er lachwekkend uitzien, die kunnen mijn rug op.

Hans Van Goethem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content