Zwarte sterren zullen Oscars uitreiken

Whoopi Goldberg © REUTERS

Een aantal zwarte sterren zal eind februari op de Oscaruitreiking de prijzen overhandigen. Actrice Whoopi Goldberg (60), komiek Kevin Hart (36), zanger The Weeknd (25) en muzikant Pharrell Williams (42) zullen op het podium de lofrede voor de laureaten afsteken en beeldjes overhandigen.

Dat deelde de Oscar Academy in Los Angeles mee. Onder de aangekondigde “presentatoren”, die de trofeeën mogen uitdelen, bevinden zich ook filmsterren als Benicio Del Toro (48), Tina Fey (45), Ryan Gosling (35), Charlize Theron (40) en de negenjarige Jacob Tremblay. Bovendien werden Lady Gaga (29) en Sam Smith (23) aangekondigd. Andere prominente hulpjes zullen in de komende weken bekendgemaakt worden.

Kritiek op ‘witte’ Oscars

De Oscars worden op 28 februari in Los Angeles voor de 88ste keer uitgereikt. De zwarte komiek Chris Rock staat als gastheer op het podium. De filmacademie heeft de voorbije weken bakken kritiek over zich heen gekregen, nadat voor de tweede keer op rij zwart talent bij de nominaties in de vier vertolkingscategorieën werd gepasseerd. De organisatie kondigde daarop maatregelen aan, en zal meer verscheidenheid in de organisatie steken. Door een nieuw reglement inzake lidmaatschap moet het aantal vrouwen en minderheden tegen 2020 verdubbeld zijn.

Een aantal prominente zwarte acteurs, waarbij het echtpaar Jada Pinkett Smith en Will Smith, heeft aangekondigd de ceremonie te zullen boycotten.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content