Zuid-Amerikaans protest tegen Bigelows nieuwe film

Katherine Bigelow is van plan een film te maken over de ‘Triple Frontera’, het gebied in Zuid-Amerika waar Brazilië, Argentinië en Paraguay aan elkaar grenzen. Die twee laatste landen hebben echter hun onvrede over het project al geuit.

Regisseuse Katherine Bigelow heeft zich de toorn van Argentinië en Paraguay op de hals gehaald. Bigelow, die dit jaar met The Hurt Locker onder andere de Oscar voor Beste Film en Beste Regie mee naar huis nam, is van plan een thriller te maken over de zogenaamde ‘Triple Frontera’, waar Argentinië, Paraguay en Brazilië aan elkaar grenzen.

De regio staat bekend om de georganiseerde misdaad en drugsmokkel, en er wordt verondersteld dat er massa’s geld wordt ingezameld ten voordele van islamitische milities. De autoriteiten in Argentinië en Paraguay hebben bij het horen van Bigelows plannen verontwaardigd gereageerd. “We zijn misnoegd dat dit project een regio, die gedeeld wordt door drie Zuid-Amerikaanse landen, in een negatief daglicht wil stellen”, meldt de Argentijnse staatssecretaris van Toerisme Enrique Meyer. Het gebied is namelijk ook een toeristische trekpleister door onder andere de indrukwekkende Iguazú-watervallen. Brazilië heeft voorlopig nog niet echt geprotesteerd tegen de filmplannen.

Bigelow zou de opnames van de actiethriller – Triple Frontier genaamd – in het najaar willen starten. Het script is in handen van Mark Boal, de Amerikaanse journalist wiens schrijfsels de inspiratie vormden voor The Hurt Locker.

Sanne Jehoul

Uit The Hurt Locker:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content