Zomerfilmtip: The Zero Theorem @ OPEK (Leuven)

© .

Vanavond kan je op het terras van kunstencentrum OPEK kijken naar de avant-première van The Zero Theorem, een sciencefictionfabel over de zin van het leven.

The Zero Theorem (2013)

Waar: OPEK, Vaartkom 4, Leuven, 22u00

Terry Gilliam / 107 minuten

Monty Python-ster Terry Gilliam geldt als een van de vaandeldragers van het meer fabelachtige segment binnen de sciencefictionfilms. Ook The Zero Theorem, zijn meest recente film is een waar kleurenorgie dat grossiert in spitsvondige gadgets en niet wegblijft van metafysische aspiraties.

Christopher Waltz (Inglorious Bastards, Carnage) speelt een wereldvreemde wiskundige die naarstig zoekt naar de formule (jawel, de “zero theorem”) die de zin van het leven ontsluit, maar ondertussen in de mot wordt gehouden door het Management (Matt Damon). Naast Waltz en Damon is ook Tilda Swinton, Hollywoods meest bezige bij, van de partij en kunnen we dus gerust spreken van een kleine sterrencast.

De film werd voorgesteld op het Filmfestival van Venetië vorig jaar, waar de digitale opsmuk een speciale vermelding kreeg. Omwille van het off-beatkarakter van dit kleinood, kon het geen reguliere release bemachtigen.

Wie Gilliams laatste wapenfeit op het grote scherm wil zien, haast zich vanavond dus naar de Leuvense Vaartkom. (TVL)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content