Zomerfilmtip: Do the Right Thing @ Cinematek (Brussel)

Het broeierige Do the Right Thing, dat dit jaar vijfentwintig kaarsjes uitblaast, is de ideale afsluiter voor een tropische zomerdag als deze.

Do the Right Thing (1989)

Waar: Cinematek, Brussel, 21.00u

119 minuten – Regisseur: Spike Lee

1989 was een jaar met geopolitieke aardverschuivingen, maar ook de filmwereld stond op zijn kop. Spike Lee stelde in Cannes een explosief drama voor, dat het snel tot meest controversiële film van het jaar schopte.

Het verhaal speelt zich af in Bedford-Stuyvesant, Brooklyn. Het is de warmste dag van het jaar en in deze voornamelijk zwarte wijk maken we kennis met onder meer Buggin’ Out, Sal, Pino, Radio Raheem en Mookie, die door Lee zelf wordt neergezet. De raciale en sociale spanningen bereiken hun kookpunt wanneer Buggin’ Out opmerkt dat er in Sal’s Famous Pizzeria geen portretten van kleurlingen hangen.

Wat volgt, is een onvergetelijk geweldepos, waarin Lee de sympathie en verwachtingen van de kijker op duivelse wijze frustreert. Volgens wijlen Roger Ebert één van de beste films van onze tijd.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content