World Soundtrack Academy maakt nominaties bekend

Hans Zimmer © BELGAIMAGE

Bruno Coulais, Alexandre Desplat, Michael Giacchino, Johann Johannsson en Hans Zimmer: dat zijn de genomineerden voor filmcomponist van het jaar. Dat heeft de World Soundtrack Academy bekendgemaakt. Voor de vijftiende keer wordt op Film Fest Gent een reeks prijzen voor beste filmmuziek uitgereikt.

Voor de beste filmscore staat “Cinderella” van de Patrick Doyle op de longlist, naast “Birdman” van Antonio Sanchez, “The Imitation Game” van Alexandre Desplat, “Interstellar” van Hans Zimmer en “The Theory of Everything” van Johann Johannsson. Doyle mag op de uitreiking overigens een Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen. “The Apology Song” (uit “The Book of Life”), “Carry Me Home” (“Insurgent”), “Glory” (“Selma”), “Grateful” (“Beyond the Lights”), “Tell Me” (“Lost River”) zijn dan weer genomineerd als beste lied geschreven voor een film.

Speciale gast

Voor de vijftiende verjaardagseditie van de World Soundtrack Awards verwelkomt Film Fest Gent componist Alan Silvestri, bekend van onder meer muziek uit “Back to the Future” en “Forrest Gump”. Film Fest Gent laat het Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor, onder leiding van Dirk Brossé, een album opnemen met scores van Silvestri.

De uitreiking vindt plaats op 24 oktober in ’t Kuipke in Gent. Informatie en tickets zijn te verkrijgen op www.worldsoundtrackawards.com en de playlist van de genomineerden staat op de Spotify-account van Film Fest Gent.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content