Wolf of Wall Street-makers verdacht van fraude

Leonardo DiCaprio in The Wolf of Wall Street © gf

Het Amerikaanse Department of Justice heeft een burgerlijke rechtzaak aangespannen tegen de makers van Wolf of Wall Street. Dat meldt de BBC.

De aanklagers beweren dat overheidsgeld van het Maleisisch staatsfonds 1MDB is aangewend om allerlei producten te kopen, maar ook om de zwarte komedie van Martin ScorseseWolf of Wall Street te financieren. Volgens Amerikaans minister van justitie Loretta Lynch is het Maleisische volk op grote schaal gefraudeerd.

Red Granite, het productiehuis achter de film, antwoordt dat er nooit illegale fondsen zijn gebruikt voor het financieren van Wolf of Wall Street. Eén van de oprichters van het bedrijf is echter wel de stiefzoon van de Maleisische premier onder wie het staatsfonds het levenslicht zag.

1MDB werd in 2009 opgericht om de economie van Maleisië te ondersteunen, maar wordt geassocieerd met controverse en schulden. Geld uit het fonds zou gebruikt zijn om een Van Gogh, twee Monets, een privéjet, eigendommen in Londen, New York en Californië en een hotel te kopen. (JVDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content