WikiLeaks-film ‘The Fifth Estate’ opent Filmfestival Gent

De onderzoeksthriller ‘The Fifth Estate’ met de Britse acteur Benedict Cumberbatch in de huid van WikiLeaks-oprichter Julian Assange is op 8 oktober de openingsfilm op het Filmfestival van Gent.

De 40e editie van het Film Fest Gent opent op dinsdag 8 oktober met de meeslepende onderzoeksthriller The Fifth Estate van Bill Condon, met Benedict Cumberbatch in de rol van WikiLeaks-oprichter Julian Assange.

De prent van regisseur is Bill Condon focust op het reilen en zeilen van de omstreden website Wikileaks waarop informatie over overheidsinstellingen en bedrijven gelekt wordt, waarmee zogenaamde klokkenluiders anoniem mistoestanden aanklagen. ‘Het gaat om een hoogst actuele thriller over een controversiële figuur die de publieke opinie beroert’, zegt artistiek directeur Patrick Duynslaegher.

Volgens The Guardian trakteert hoofdrolspeler Benedict ‘Sherlock’ Cumberbatch de kijker op de ‘pittigste vertolking uit zijn carrière’. De Brit was twee jaar geleden ook al te zien in een openingsfilm van het Gentse filmfestival: ‘Tinker, Tailor, Soldier Spy’.

Naast Cumberbatch zit ook Daniel Brühl (bekend van ‘Goodbye Lenin’ en ‘Inglourious Basterds’) in de cast. Hij vertolkt Daniel Domscheit-Berg, de voormalige rechterhand van Assange door wiens ogen we de geschiedenis van WikiLeaks zien. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content