Wie zijn Grey en Steele uit de ‘Fifty Shades Of Grey’-film?

Voor de filmadaptatie van de zinnenprikkelende bestseller ‘Fifty Shades Of Grey’ kruipen Charlie Hunman en Dakota Johnson in de huid – en het leren pakje – van romanpersonages Grey en Steele. Nooit van gehoord?

De immens populaire erotische roman ‘Fifty Shades Of Grey’ van E.L. James maakt binnenkort z’n opwachting op het witte doek. Twitter ontplofte zowat bij de aankondiging dat de relatief onbekende acteur Charlie Hunman en medespeelster Dakota Johnson de hoofdrollen toegewezen kregen. Met haar onverwachte keuze voor de hoofdvertolkingen kreeg regisseur Sam Taylor-Johnson de wind van voren van de fans van de roman.

Het duo zal respectievelijk de jonge zakenman Christian Grey en de pas afgestudeerde studente Anastasia Steele vertolken, die een contract afsluiten om hun seksuele uitspattingen via sadomasochistische rollenspellen te botvieren, met evenwel no strings attached.

De naam Charlie Hunman zou eventueel een belletje kunnen doen rinkelen vanwege onder meer z’n hoofdrol in de Amerikaanse televisieserie ‘Sons Of Anarchy’ en ‘Pacific Rim’, de sf-blockbuster van deze zomer. De 33-jarige Brit heeft ook een vertolking in ‘Children Of Men’ – de majestueuze doemfilm van de felgeprezen regisseur Alfonso Cuarón – op z’n cv staan.

De Amerikaanse actrice Dakota Johnson werd in 2006 tot Miss Golden Globe gekroond; het was de eerste keer dat de dochter van een ex-winnares op het hoogste schavotje stond. Ze klust bij als model en versierde een hoofdrol in de Fox-sitcom ‘Ben and Kate’. Daarnaast speelde ze mee in de Facebookprent ‘The Social Network’ uit 2010 en zal ze volgend jaar aan de zijde van Aaron Paul – Jesse Pinkman uit ‘Breaking Bad’ – te zien zijn in alweer een nieuw deel van de populaire straatracefranchise ‘Need For Speed’.

De gecaste protagonisten vallen alvast niet in de smaak bij de fans van de populaire roman. Die zijn intussen zelfs een petitie gestart om het duo te laten vervangen. (QSS)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content