Whitney Houston overleden door verdrinking

© Reuters

De dood van popdiva Whitney Houston vorige maand was een ongeval. Volgens het rapport van de lijkschouwer stierf de zangeres door verdrinking. Ook een hartziekte en haar cocaïnegebruik speelden daarbij een rol.

Whitney Houston kreeg mogelijk een hartaanval, verklaarde Craig Harvey, woordvoerder van de lijkschouwer, aan het Duitse persagentschap dpa. “We weten dat ze een hartziekte had en dat ze cocaïne gebruikte. Wanneer die twee factoren er niet waren geweest, was ze waarschijnlijk niet verdronken in de badkuip.”


Volgens Harvey werden bij de autopsie ook sporen van marihuana, kalmeringsmiddelen en andere medicatie gevonden, maar enkel in kleine hoeveelheden en niet genoeg om haar dood mee te hebben veroorzaakt. Alcohol zou niet in het spel zijn geweest. Het resultaat van de autopsie was geen “echte verrassing”, zei Harvey.


“Houston moet in bad zijn ingestort en met het hoofd onder water zijn gegleden. We weten dat ze niet onmiddellijk dood was, want we hebben sporen gevonden die wijzen op verdrinking.”


Houston werd op 11 februari bewusteloos aangetroffen in de badkuip van haar hotelkamer in Beverly Hills. De zangeres was 48 jaar. De onderzoekers hebben een misdaad uitgesloten en de dood van de zangeres wordt beschouwd als een ongeval. Het volledige autopsierapport wordt waarschijnlijk over twee weken bekendgemaakt.


Whitney Houston werd gezien als een zeer getalenteerde zangeres en verwierf wereldfaam met de tophit “I Will Always Love You”. Ze acteerde ook in films als “The Bodyguard” en “Waiting to Exhale”. Haar carrière werd echter bij momenten overschaduwd door drugsgebruik en haar turbulente huwelijk met zanger Bobby Brown. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content