Wereldpremière ‘Scream 4’ in Antwerpen

De vierde sequel van de Amerikaanse horrorfilm ‘Scream’ zal op 11 april 2011 voor het eerst in première gaan in de Antwerpse Metropolis. Pas negen uur later wordt de film in Amerika gereleased.

De Vlaamse televisiezender 2B heeft in samenwerking met de Belgische Starway Film Distribution voor de organisatie van de wereldpremière gezorgd. De allereerste releases van de vorige drie films vond plaats in de Verenigde Staten.

Scream 4, nog steeds geregisseerd en geproduceerd door Wes Craven, bouwt verder op ‘Scream’ 1, 2 en 3. Sidney Prescott, gaat er van uit dat de horrormoorden van de geweldadige Ghostface Killer eindelijk gestopt zijn en keert terug naar het fictieve stadje Woodsboro. Ze loopt er oude bekenden tegen het lijf, waaronder de Ghost Killer himself. Net wanneer ze dacht dat alles achter de rug was, herhaalt de geschiedenis zichzelf, voor de derde keer op rij.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor de blijvers Neve Campbell, als Sidney en Courtney Cox, voor de vertolking van Gale. David Arquette en Emma Roberts maken hun entree in de ondertussen quatrologie, samen met Anna Paquin, beter bekend als Sookie Stackhouse uit de HBO-serie ‘True Blood’.

De eerste ‘Scream’ verscheen voor het eerst op het witte doek in 1996. De sequels volgden elkaar snel op. In 1997 werd de tweede film in de cinema’s vertoond en in het jaar 2000 was ‘Scream 3’ gearriveerd. Meer dan 10 jaar later beslisten de makers om er nog eens hun tanden, of liever: mes in te zetten.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Julie Herreman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content