We Cannes Party

© Dave M. Bennet / Getty Images

Tussen de ontelbare filmvoorstellingen door maakt de filmwereld ook nog tijd voor wat feestgedruis op de witte stranden van Cannes of op de rooftops van enkele poepsjieke hotels. Vier parties gingen allerminst onopgemerkt voorbij.

De vrij nieuwe financiële groep Red Granite liet het feest losbarsten op het Carlton Beach op de explosieve tonen van Kanye West die een duet aanging met Oscarwinnaar Jamie Foxx. De gasten, waaronder VIP’s als Leonardo DiCaprio, Bradley Cooper en Bethany Hamilton, konden genieten van een royaal buffet en bodemloze flessen drank. Om het waauw-effect compleet te maken werd er nog oogverblindend vuurwerk afgeschoten.

Jaarlijks worden de Chopardtroffees uitgereikt voor de vrouwelijke en mannelijke belofte van het jaar. De troffee kent een dit jaar een tienjarig bestaan en dat werd gevierd met een cocktaildinner op de zevende verdieping van hotel Martinez. In de Chopardlounge werden onder andere Robert De Niro, Jude Law en Gilles Jacob ontvangen. De winnaars van de troffeeën zijn Astrid Bergès-Frisbey en Niels Schneider. Er werd doorlopend met voorgerechtjes rondgegaan en ook daar kon het volk genieten van een vuurwerkspektakel.

Qua locatie kan dit feestje wel tellen. Het jaarlijkse evenement van Canal Plus vond deze keer plaats in de klokkentoren van een kasteel in het oude gedeelte van Cannes. De gasten moesten per touristentrein de helling op om de chateau te bereiken. Veel sterren waren trouwens niet aanwezig. Het was eerder een bijeenkomst voor grote filmbazen, regisseurs, producers en een paar lokale tv-presentatoren. Het decor was echter adembenemend met kandelaars en tierlantijnen. En wie even naar beneden keek, kon genieten van een prachtig uitzicht over de hele kuststad.

Peter Ho-sun, de regisseur van de film noir Wu Xia, wou ook eens de bloemetjes buiten zetten maar hoewel de schitterende strandlocatie en de laidback muziek best aangenaam hadden kunnen zijn, bleven de meeste gasten weg om de Midnight Special Screening nog mee te kunnen pikken. Waren aanwezig: de filmmaker himself en… zijn cast. En oh ja, de bazen van Weinstein co. en nog een dozijn onbekende koppen kwamen ook eens binnenspringen.

Julie Herreman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content