‘War Horse’-acteur speelt hoofdrol in homorechtendrama

Jeremy Irvine, de ster in Steven Spielbergs ‘War Horse’, gaat de hoofdrol spelen in ‘Stonewall’. Regisseur Roland Emmerich maakt hiermee een indiefilm over homorechtenorganisaties.

Irvine zal de hoofdrol spelen in ‘Stonewall’, een film over de strijd voor gelijke rechten voor homoseksuelen en transgenders. Roland Emmerich is vooral bekend als regisseur van grote actiefilms als ‘Independence Day’, ‘2012’ en ‘White House Down’, maar zoekt voor even een heel andere genre op voor hij aan het grote vervolg van ‘Independence Day’ begint, dat gepland staat voor juli 2016.

Gay pride-beweging

Jeremy Irvine zal de rol van Danny Winters op zich nemen, een jongen uit Pennsylvania die uit zijn familie en dorp gezet wordt omdat hij homo is. Hij trekt naar Manhattan en ondervindt daar hoe homo’s misbruikt worden door de maatschappij en de politie. Danny wordt een belangrijk figuur van de gay pride-beweging.

De titel verwijst naar de gelijknamige bar in New York City waar in 1969 rellen plaatsvonden tussen de stamgasten en de politie. Stonewall Inn was populaire bar bij de holebigemeenschap. Wanneer de politie er op 28 juni binnenstapte om de boel te ontruimen, ontstond er een rel met vijfhonderd mensen. Emmerich begint deze zomer met de opnames van ‘Stonewall’. (FL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content