Wahlberg wil van “The Fighter” een trilogie maken

Deze zondag verklapte Mark Wahlberg op de Oscarceremonie dat hij misschien een sequel van “The Fighter” gaat maken. En als het even mag, een heuse trilogie.

Later op de avond verzilverde de film twee van de zeven Oscarnominaties, die van Beste Mannelijke (Christian Bale) en Beste Vrouwelijke bijrol (Melissa Leo). Dat de film potentieel heeft, mag nu wel zeker zijn, en dat heeft producent Wahlberg ook door. “Now we’re gonna talk about doing number two. We’re gonna do the Ward/Gatti trilogy and make it real.” Daarmee heeft hij het over de reeks gevechten tussen Micky Ward (Wahlberg) en wijlen Arturo Gatti. Steevast legendarische gevechten die beide kampers behoorlijk wat hersenschade bezorgde, maar hun ook miljoenen dollars opleverde.

Bale opnieuw op Dieet?

Als de sequel doorgaat, zal die beginnen waar het eerste deel ophield. Verhaalstof is er dan genoeg: de dramatische wending die de kamp aan Wards carrière gaf, de ups en downs van de boksmatchen en het zijverhaal waarin Ward en Gatti uiteindelijk zelfs vrienden zouden worden. Essentieel is natuurlijk het behoud van de originele cast, en dit betekent dat Christian Bale nog maar eens mag beginnen diëten om er opnieuw als een uitgemergelde junkie uit te zien.

Maar voorlopig moeten we nog wat geduld hebben. Wahlberg moet eerst de opnames van “Ted” van Seth Mcfarlane en “Uncharted: Drake’s Fortune” van David O. Russel afronden. En Christian Bale heeft zonder twijfel ook al iets anders op zijn bord liggen.

In afwachting alvast een highlight van de drie kampen tussen Micky Ward en Arturo Gatti:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(cka)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content