Voortbestaan Cinema Cartoon’s lijkt verzekerd

© Twitter

De Antwerpse alternatieve bioscoop Cartoon’s zou dan toch open kunnen blijven. Advocaat Wim Dejosse, curator van de cinemazaal, meldt dat er concrete kandidaat-overnemers zijn.

Het nieuws over de failliet verklaarde bioscoop Cartoon’s op 24 september kwam hard aan. Vlaanderen was op slag een hotspot voor goede cinema armer. Maar nu, drie weken later, ziet het er naar uit dat Cartoon’s de deuren dan toch niet zal moeten sluiten. Een zevental concrete kandidaat-overnemers wil investeren in de locatie en een doorstart maken, zodat het verder bestaan verzekerd wordt. ‘Het is nu wachten op een goed bod’, zegt Advocaat Wim Dejosse, curator van Cartoon’s. Dat meldt Het Nieuwsblad.

‘Ik heb de kandidaten de nodige informatie verstrekt en hen verzocht om in de loop van volgende week een ernstig bod uit te brengen’, zegt Dejosse. ‘We wachten tot de biedingen binnen zijn om de ernst ervan in te schatten.’ Volgens de curator zijn de geïntesseerden mensen uit de branche van de arthouse bioscopen, producers en kunstenaars.

Goed nieuws dus voor de liefhebbers van de arthouse cinema, al blijft voorzichtigheid geboden. ‘Er is goede reden om optimistisch te zijn. Maar het blijft nog even afwachten en er moet uiteraard nog heel wat gebeuren om dit verhaal alsnog een positieve afloop te laten kennen’, meldt de Facebook-groep ‘Red de Cartoon’s’.

Cartoon’s, opgericht in 1978, kon de laatste tijd nog net boven water worden gehouden dankzij enkele Nederlandse aandeelhouders. Maar door het overlijden van de voornaamste geldschieter kwamen de financiële problemen in een stroomversnelling, waardoor een faillissement onafwendbaar was. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content