Vlaamse misdaadthriller ‘Rundskop’ naar Filmfestival van Berlijn

‘Rundskop’, het speelfilmdebuut van Michaël R. Roskam, is geselecteerd voor het 61ste filmfestival van Berlijn in het kader van het prestigieuze Panorama programma.

Het is de eerste keer in ruim 10 jaar dat er nog een Vlaamse film officieel geselecteerd werd voor het Panorama van de Berlinale.

Michael Roskam oogstte eerder al succes met de kortfilms ‘Haun’, ‘Carlo’ en ‘The One Thing to Do’.

‘Rundskop’ is zijn langspeeldebuut, een misdaaddrama over boeren en gangsters tegen de achtergrond van de Belgische hormonenmaffia. Roskam omschrijft zijn film als een ‘Vlaamse film noir’.

De film brengt het verhaal van de jonge Limburgse vetmester Jacky Vanmarsenille, die door een malafide veearts gevraagd wordt om een deal te sluiten met een beruchte West-Vlaamse vleesboer. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Matthias Schoenaerts, Jeroen Perceval, Barbara Sarafian, Sam Louwyck en Jeanne Dandoy.

Cameraman Nicolas Karakatsanis tekende voor de fotografie. De originele muziek werd gecomponeerd door Raf Keunen. Roskam stond ook in voor het scenario van de film. Vlaams producent is Bart Van Langendonck voor Savage Films.

In Berlijn zal de film te zien zijn onder zijn Engelstalige titel, ‘Bullhead’. Naast de Panorama Publieksprijs is de film o.a. ook in de running voor de Label Europa Cinemas Award en de Fipresci persprijs.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content