Vlaamse horrorfilm ‘Welp’ rekent op fans voor budget

De makers van de horrorfilm ‘Welp’ nodigen filmfans uit om het project mee van de grond te krijgen en te financieren via crowdfunding. Een primeur in de Vlaamse filmwereld.

‘Welp’, van de Antwerpse regisseur Jonas Govaerts, volgt een jonge scoutsgroep ‘Welpen’ die hun kamp opslaan in de bossen. Nietsvermoedend. Weten zij veel dat ze al snel zullen worden opgejaagd door een angstaanjagende stroper en zijn mysterieuze helper. Het akelige duo opent de jacht op de scouts in een donker bos vergeven van dodelijke vallen.

Horrorfans die het water al in de mond krijgen, kunnen het project weldra een centje toestoppen. Een stel levensechte dodelijke vallen kost blijkbaar handenvol geld, en de makers van de prent hopen een aardige duit los te peuteren bij de fans met de campagne ‘Buy a Trap, Kill a Cub’ (Koop een Val, Dood een Welp). In ruil voor de sponsoring, krijgen de fans een vermelding als producer.

Crowdfunding heeft de afgelopen jaren in de filmwereld een ware opmars gekend. Met de hulp van crowdfundingwebsites zoals Kickstarter en Indiegogo, vonden al veel vindingrijke ondernemers bij het publiek de nodige financiële stimulans om hun ambities en projecten leven in te blazen.

De crowdfundingcampagne van ‘Welp’ gaat van start op woensdag 8 mei via Indiegogo. De makers hebben wel een kleine 35.000 euro nodig voor het ontwerpen, testen en bouwen van de gevaarlijke boobytraps. De opnames zelf starten deze zomer en de release van ‘Welp’ is voorzien voor 2014.

Belgische horror?

De Belgische film doet het goed en namen zoals Michaël Roskam en Matthias Schoenaerts krijgen zelfs hun dikke teen tussen de deur in Hollywood, maar het is al even geleden dat er nog iemand aan de bel ging hangen voor een Belgische horrorfilm. Jonas Govaerts, die eerder al in de prijzen viel met zijn kortfilm ‘Of Cats & Women’, kan daar met ‘Welp’ misschien wel verandering in brengen en zich scharen naast horrorprenten zoals ‘Rabid Grannies’ en ‘Daughters of Darkness’.

‘Rabid Grannies’ van Emmanuel Kervyn dateert al van 1988. Een weliswaar komische horrorfilm, maar horror nonetheless. Door de expliciete scenes en het originele verhaal, werd de film zelfs gedubbed in het Engels en in Amerika verdeeld door het iconische Troma Entertainment. De distributeur die vooral in de jaren tachtig bekend werd door horrorfilms zoals ‘The Toxic Avenger’ en ‘Chopper Chicks In Zombietown’ met Billy Bob Thornton en de ‘Cycle Sluts’. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content