Vlaamse films ‘Kid’, ‘Offline’ en ‘Natasha’ winnen prijzen in Aubagne

‘Kid’ van Fien Troch, ‘Offline’ van Peter Monsaert en de animatiefilm ‘Natasha’ van Roman Klochkov zijn de grote winnaars van het 14e Internationaal Filmfestival van Aubagne.

De Vlaamse films hebben het bijzonder goed gedaan op het Internationaal Filmfestival van Aubagne, dat plaatsvond van 8 tot 23 maart. De twee speelfilms die er in competitie werden vertoond, Kid en Offline, vielen ook in de prijzen.

Kid, de derde film van Fien Troch, ging aan de haal met de Grote Prijs van de Jury én de Prijs voor Beste Muziek (van Senjan Jansen). Op het voorbije Filmfestival Gent kreeg de film nog een eervolle vermelding.

Offline, het speelfilmdebuut van Peter Monsaert, won de Prijs voor Beste Scenario. Tijdens de slotceremonie won Roman Klochkov ook nog de Prijs voor Beste Korte Animatiefilm voor Natasha. Het is de tweede maal dat de film in Frankrijk in de prijzen valt. In november won Offline vier prijzen op het Internationaal Filmfestival van Amiens, waaronder Beste Film, Beste Actrice (Anemone Valcke) en Beste Acteur (Wim Willaert). Ondertussen werd er voor Frankrijk ook een distributeur gevonden, Mica, die de film begin deze zomer zal uitbrengen op minstens 25 kopijen.

Natasha, de korte animatiefilm van Roman Klochkov, sleepte de Prijs voor Beste Korte Animatiefilm in de wacht. De prent volgt over de avonturen van de Russische beer Nicolaï die naar Europa is gevlucht om zijn grote liefde, zijn bloedmooie ex Natasha, te bewijzen dat hij geen loser is. ‘Natasha’ viel eerder in de prijzen op het Internationale Filmfestival Leuven Kort en op het festival ‘Tous Courts’ in Aix-En -Provence.

Het filmfestival van Aubagne trekt elk jaar sterk de kaart van muziek en beeld. Er worden beurzen uitgereikt voor het componeren van een originele score bij een bestaande korte film; masterclasses georganiseerd rond het componeren van muziek voor films en het festival bevordert de netwerking tussen componisten, regisseurs en producenten. Het feit dat Senjan Jansen op het festival de Prijs voor Beste Muziek uitgereikt kreeg, is dan ook van groot belang. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content