Vlaamse films geselecteerd voor filmfestival in Toronto

De documentaire ‘Junior’ van Sien Versteyhe en ‘The Circle’ van Bram Conjaerts zijn geselecteerd voor de International Spectrum-categorie van het Hot Docs internationaal documentairefestival in Toronto.

De documentaire ‘Junior’ van Sien Versteyhe en ‘The Circle’ van Bram Conjaerts zijn geselecteerd voor de International Spectrum-categorie van het Hot Docs internationaal documentairefestival in Toronto, dat plaatsvindt van 25 april tot 5 mei. Hot Docs hoort tot de wereldtop op het vlak van documentairefestivals.

De titel ‘Junior’ verwijst naar de 23-jarige Jean-Pierre Bauwens Junior, wereldkampioen lichtgewicht boksen. Als oudste in een gezin van 7 kinderen, van wie er 4 kampen met autisme, bouwde Junior een succesvolle bokscarrière uit. Door zich een weg naar de top te boksen, hoopt hij zijn familie een kans te geven op een betere toekomst én een groter huis. Maar het noodlot slaat toe wanneer Juniors autistische jongere broer hun vader doodschiet met diens vuurwapen.

Ook Bram Conjaerts werd met ‘The Circle’ geselecteerd voor Hot Docs en maakt net zoals ‘Junior’ kans om als middellange documentaire in de prijzen te vallen. ‘The Circle’ belicht het verhaal van de Large Hadron Collider (LHC), de krachtigste deeltjesversneller ooit, die in Genève gebouwd werd.

Verder zal ook ‘The Only Son’ van Simonka de Jong, een coproductie met Vlaanderen, te zien tijdens Hot Docs. De documentaire toont hoe de familieverhoudingen binnen een Tibetaans gezin, dat op verschillende continenten leeft, onder druk komen te staan wanneer zoon Pema moet trouwen met een meisje uit zijn geboortedorp.

Het Canadese filmfestival Hot Docs presenteert jaarlijks zo’n 180 documentaires van over heel de wereld. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content