Vlaamse Filmprijzen uitgereikt in Oostende

In het Kursaal van Oostende zijn voor de derde keer de Vlaamse Filmprijzen uitgereikt. “Tot Altijd” won de prijs voor Beste Film en kreeg in totaal drie prijzen.

In het Kursaal van Oostende zijn voor de derde keer de Vlaamse Filmprijzen uitgereikt. “Tot Altijd” won de prijs voor Beste Film en kreeg in totaal drie prijzen. “The Invader” sleepte met vier Ensors het meeeste prijzen in de wacht. De prijs voor Beste Actrice in een hoofdrol ging naar Evelien Bosmans, bekend van “Groenten uit Balen”. Deze Vlaamse prent werd gehuldigd met drie awards.

De prijs van Beste Acteur ging naar Geert Van Rampelbergh voor zijn vertolking in “Tot Altijd”. De prijs voor Beste Debuut werd in de wacht gesleept door Tom Audenaert uit “Hasta La Vista”. Deze openingsfilm van het Film Festival Oostende nam twee Ensors mee naar huis.

Met de uitreiking van de Vlaamse Filmprijzen werd het zesde Filmfestival van Oostende afgesloten. In totaal genoten de voorbije negen dagen opnieuw meer dan 25.000 filmliefhebbers van een gevarieerd aanbod op het festival. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content