Vlaamse film ’82 dagen in april’ mag naar Festival van Montreal

’82 dagen in april’ is uitgenodigd voor de Competitie voor Eerste Films op het Montreal World Film Festival. Het debuut gaat er in wereldpremière en maakt zo kans op de Gouden Zenith.

’82 dagen in april’, het speelfilmdebuut van Bart Van den Bempt, is uitgenodigd voor de Competitie voor Eerste Films op het Montreal World Film Festival. Het debuut gaat er in wereldpremière en maakt zo kans op de Gouden Zenith.

Dat heeft het Vlaams Audiovisueel Fonds bekendgemaakt. De 37e editie van het filmfestival van Montreal vindt dit jaar plaats van 22 augustus tot en met 2 september.

Reis door Turkije

In ’82 dagen in april’ trekken Herman en Marie, een koppel vijftigers, naar Istanboel om er de rugzak van hun overleden zoon op te pikken. Wanneer ze door zijn spullen gaan, vinden ze een dagboek van zijn reis door Turkije. Herman besluit om het laatste spoor van hun zoon te volgen en overtuigt zijn vrouw hem te vergezellen naar een voor hen onbekend deel van de wereld in een poging loutering te vinden. De hoofdrollen worden vertolkt door Marc Peeters en Karen Vanparys. Bart Van den Bempt schreef het scenario.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

’82 dagen in april’ kon rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege en werd deels gefinancierd door de Belgische Tax Shelter.

Op 6 augustus maakt het filmfestival van Montrealzijn volledige programma bekend, met daarbij ook de titels die dit jaar zullen meedingen voor de Grand Prix des Amériques in de Officiële Wereldcompetitie. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content