Vierde Star Trek op komst

© Reuters

Paramount Pictures heeft aangekondigd dat er een vierde Star Trek uitkomt waarin Chris Hemsworth en Chris Pine opnieuw de rollen van de Kirks zullen opnemen.

De franchise bestaat uit dertien delen, waarvan de eerste dateert uit 1971. Sinds Star Trek kreeg het in 2009 een reboot. Daarna volgde nog Star Trek Into Darkness en Stark Trek Beyond. De eerste film bracht wereldwijd 380 miljoen dollar op, de tweede 460 miljoen en de derde komt deze week in de zalen in de Verenigde Staten.

Daar komt nu dus een vierde deel bij. Hemsworth zal opnieuw George Kirk spelen en Pine kruipt ook wederom in de huid van diens zoon James Kirk. Deze keer gaan de paden van beide Kirks elkaar kruisen. Captain James Kirk is de legendarische kapitein van de Entreprise en nog steeds één van de bekendste scifi-personages.

Andere castmembers, waaronder Simon Pegg, Karl Urban en Zoe Saldana, lijken terug te keren. Wie de film gaat regisseren staat nog niet vast. Ook titel en release date werden nog niet prijsgegeven.

Als Pavel Chekov, de jonge Rus die vaak voor comic relief moet zorgen, terugkeert in de vierde film zullen de makers wel op zoek moeten naar een nieuwe vertolker. Anton Yelchin, die het personage speelde in de voorgaande afleveringen, kwam op 19 juni om in een verkeersongeval. (JVDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content