Vierde samenwerking in 1 jaar voor Colin Firth en Nicole Kidman

© Reuters

Colin Firth en Nicole Kidman zullen voor de vierde keer op een jaar tijd samen te zien zijn in een film. Momenteel zijn ze samen druk in de weer voor ‘Genius’.

Het Wereldoorlog II-drama ‘The Railway Man’ met Firth en Kidman is weldra in de bioscoop te zien. Ze werkten ook samen aan ‘Paddington’, waar zowel live-action beelden als digitale animatie werd gebruikt. Eind dit jaar zal dan weer de thriller ‘Before I go to sleep’ verschijnen, ook met Firth en Kidman in de hoofdrol. En nu is er alweer het volgende project voor de twee: ‘Genius’. “Ze lijkt mijn vrouw wel”, zegt Colin Firth in een interview aan NY Daily News. “Maar dan op het werk.”

Connectie

“Vanaf het moment dat je een connectie ontwikkelt met iemand, helpt het je van job naar job. Ik vind haar veelzijdigheid buitengewoon”, zegt Firth over Kidman. “Het gaat niet alleen over de buitengewone films waarin ze speelt, maar ook over de keuzes die ze maakt die een bewijs zijn van haar speciale mentaliteit.”

‘Genius’ gaat over de werkrelatie tussen schrijver Thomas Wolfe, geportretteerd door Michael Fassbender, en zijn uitgever Max Perkins, gespeeld door Colin Firth. Het is nog niet geweten welke rol Nicole Kidman op zich zal nemen. Michael Grandage maakt met deze film zijn debuut als regisseur op het grote scherm. John Logan schreef het scenario gebaseerd op het boek ‘Max Perkins: Editor of Genius’ van A. Scott Berg.

Dit project zal waarschijnlijk niet het laatste zijn waarin Firth en Kidman samen in te zien zijn. “Ik hoop dat dit voor altijd blijft verder duren”, besluit Firth. (FL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content