Vierde Pirates-langspeler wordt in 3D opgenomen

De zoektocht van Captain Jack Sparrow naar de Fountain of Youth wordt in 3D opgenomen. Verrassend is deze aankondiging van Disney niet echt te noemen. Voor regisseur Bob Marshall is het wel leuk om weten.

Wie dacht dat Disney de vierde Pirates of the Caribbean-film in 2D, zó jaren negentig, zou draaien, begrijpt er duidelijk niet veel van. Na het enorme kassucces van 3D-film Alice in Wonderland, is het niet echt verrassend dat Disney uiteindelijk toch aankondigt om de vierde piratenfilm in 3D op te nemen. Vooral voor regisseur Rob Marshall is het bepaald handig om weten. Hij kan de 3D-technologie nu gebruiken tijdens de opnames van Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides en zal dus niet, in tegenstelling tot wat bij ondermeer Clash of the Titans gebeurde, de 2D-opnames later in 3D moeten omzetten. Dit moet leiden tot een nog betere 3D-beleving, u weze gewaarschuwd.

In zijn vierde avontuur gaat Captain Jack Sparrow op zoek naar ‘de fontein van de eeuwige jeugd’, hij wil dus blijkbaar nog enkele piratenavonturen beleven. Opnieuw worden zijn plannen gedwarsboomd door de snode Blackbeard, ‘love interest’ van dienst is Penelope Cruz. Ondanks de gewijzigde opnameplannen is de première nog steeds gepland op 20 mei 2011.

Johnny Depp liet zich voor zijn vertolking van Jack Sparrow naar eigen zeggen inspireren door Keith Richards. De Rolling Stone kreeg in de derde film een opgemerkte rol als Captain Teague.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Jan Walraven

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content