Vier bekende filmlocaties waar u in principe kunt, maar eigenlijk niet wilt logeren

Het moeras van Shrek © National
Jozefien Wouters
Jozefien Wouters Freelancejournaliste

What are you doing in my swamp?!

Het moeras van Shrek

PRIJS PER NACHT: GRATIS

Bij wijze van promostunt geeft Airbnb drie gasten de kans om van 27 tot 29 oktober te logeren in een replica van Shreks iconische moeraswoning. Die blijkt nu ook weer niet zo far, far away gelegen: in de modderige, mossige bossen van de Schotse Hooglanden. Wifi of airconditioning is er niet, maar u kunt er wel genieten van romantische oorsmeerkaarsen, een houtvuur, verse wafels en historisch incorrect wc-papier. Al treden er ook enkele morele complicaties op: Shrek woonde in zijn moeras omdat hij op zijn privacy gesteld was en door de maatschappij verstoten werd. Een glampingparadijs maken van zijn safe space voelt een tikje oneerbiedig.

Het huis van Buffalo Bill
Het huis van Buffalo Bill © National

Het huis van Buffalo Bill

PRIJS PER NACHT VANAF: 495 DOLLAR

Geen idee waarom u het zou willen, maar u kunt ook overnachten in de victoriaanse woonst uit The Silence of the Lambs. De plek waar seriemoordenaar Buffalo Bill zijn slachtoffers opsluit, martelt en vilt. Het huis werd enkele jaren geleden verkocht, waarna de nieuwe eigenaar besloot er een luguber oord voor filmfans van te maken. Inbegrepen in de prijs: vier slaapkamers, een levensgrote pop van Hannibal Lecter, een Buffalo Bill-tapijt, Buffalo Bill-bodylotion en een kelder met vintage naaimachine, Amerikaanse vlag, discobal en enge paspoppen. Buffalo Bill’s House krijgt overigens uitsluitend vijfsterrenrecensies.

Het hotel uit Dirty Dancing
Het hotel uit Dirty Dancing © National

Het hotel uit Dirty Dancing

PRIJS PER NACHT VANAF: 149 DOLLAR

Mountain Lake Lodge doet in Dirty Dancing dienst als de plek waar Baby en Johnny elkaar ontmoeten. Een verwezenlijking waar het hotel zo trots op is dat het zesendertig jaar later nog steeds speciale Dirty Dancing-weekends organiseert waarbij je ‘in de dansschoenen van Johnny en Baby kunt gaan staan’. Tof voor hen, maar mogen we u er even aan herinneren dat Dirty Dancing gaat over een zeventienjarig meisje dat tijdens haar gezinsvakantie aanpapt met een veel oudere dansleraar met een nektapijt? Dat is niet romantisch. Dat is fucked-up.

Het hotel uit The Shining
Het hotel uit The Shining © National

Het hotel uit The Shining

PRIJS PER NACHT: VANAF 220 DOLLAR

Pakt net iets minder uit met zijn filmverleden: Timberline Lodge, het skiresort in Oregon waar de buitenscènes van The Shining werden opgenomen. Een doolhof om in dood te vriezen is er niet, evenmin als een kamer 237. Stanley Kubrick werd destijds namelijk door het hotel verzocht om ‘de verboden kamer’ niet nummer 217 (zoals in het boek), maar een ongebruikt nummer te geven, uit vrees dat niemand nog in de kamer zou durven te logeren. Een misvatting, zo bleek: hun kamer 217 wordt het gretigst geboekt van allemaal. Mensen zijn raar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content