Vervolg op Independence Day wordt een tweeluik

17 jaar na Independence Day is regisseur Roland Emmerich volop bezig met de voorbereidingen voor een nieuw luik. De man ziet het allemaal erg groots: er komen immers meteen twee vervolgen.

Het is van 1996 geleden dat een buitenaarde invasie het merendeel van Manhattan in de as legde en hierbij onder meer The Empire State Building en het Witte Huis met de grond gelijk maakten. De geruchten dat er een vervolg zou komen op Independence Day hingen al enkele jaren in de lucht, maar werden telkens weer afgeschoten. Dit tot groot jolijt van filmcritici die het origineel toentertijd lauw ontvingen.

Regisseur Roland Emmerich, wiens nieuwe film White House Down volgende week de Amerikaanse zalen binnenvliegt, heeft in het Amerikaanse blad Entertainment Weekly zijn plannen voor Independence Day onthuld. De fans kunnen opgelucht ademhalen, want er staan maar liefst twee vervolgen in de steigers. ID Forever – Part 1 en ID Forever – Part 2 worden waarschijnlijk ook back-to-back gedraaid.

20 jaar later
“De mensheid wist dat de aliens ooit zouden terugkeren”, vertelt Emmerich over het basisconcept van de films. “Ze wisten ook dat de enige manier om door de ruimte te reizen, via een wormgat is. Wat voor de aliens twee à drie weken duurt, duurt voor ons 20 tot 25 jaar”. Het vervolg zal zich dus enkele decennia na het origineel zal afspelen.

Het script wordt verzorgd door Emmerich zelf, in samenwerking met Dean Devlin en James Vanderbilt, de man die onlangs nog Zodiac en The Amazing Spider-Man pende. Het eerste deel zal – hoe kan het ook anders – eindigen met een cliffhanger. “Het eerste deel eindigt met een klein succesje, dat net genoeg is om de mensheid hoop te geven. In de tweede zullen de mensen de strijd tegen de buitenaardse invasie uiteindelijk winnen.”
Zonder Will Smith
Voorts liet de man weten dat er zowel gewerkt wordt met terugkerende als met nieuwe personages. Bill Pullman liet alvast weten terug te keren naar het Independence Day-universum. Van hoofdpersonage Will Smith wordt niets gezegd. De acteur liet in het verleden al weten dat, indien hij zou terugkeren, hij zijn vrouw Jada en dochter Willow ook op de set wil zien staan. Maar ook zonder zijn aanwezigheid gaat de film gewoon door. De focus ligt dan gewoon op een nieuwe generatie helden.

Geen hopeloos gekrijs in ID Forever. De mensheid heeft geleerd uit het eerste deel, en is klaar en gewapend om de indringers een buitenaards kopje kleiner te maken. “De wereld is veranderd, het lijkt haast een parallelle geschiedenis”, verklaart Emmerich. “De mensheid heeft alle buitenaardse technologieën bewaard. We weten niet hoe we ze moeten namaken omdat het zo’n geavanceerde technologie is, maar we kunnen ze wel gebruiken. We hebben de wereld wel weer opgebouwd, maar de aliens doen ook andere dingen. Er valt weer heel wat te vernielen.”

Een 3D-heruitgave van Independence Day werd vorige zomer nog van tafel geveegd. Nu de vervolgen er zeker komen, is het waarschijnlijk dat Will Smith zijn strijd tegen het buitenaards kwaad nog eens mag overdoen. (TR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content