Vervolg op ‘Crouching Tiger, Hidden Dragon’ gelijktijdig op Netflix en in de bioscoop

Crouching Tiger, Hidden Dragon © .

De première van ‘Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend’ op Netflix en in Imax-bioscopen op 28 augustus betekent een mijlpaal voor de streamingsdienst. Het is de eerste keer dat Netflix een film gelijktijdig met filmzalen vertoont.

‘De filmervaring is snel aan het evolueren en Netflix staat zonder twijfel aan de frontlinie van deze beweging,’ legt Harvey Weinstein van producent TWC uit. ‘We zijn dan ook ongelooflijk enthousiast over onze samenwerking met Netflix,’ aldus Weinstein. Volgens Netflix is deze première de eerste in een reeks van films die tegelijkertijd op de streamingsdienst als in Imax-bioscopen worden aangeboden.

Netflix-baas Ted Sarandos wilde al langer films in première laten gaan op zijn online tv- en filmbibliotheek, maar wist tot nu toe geen enkele bioscoopketen te overtuigen. Imax is de eerste die de uitdaging durft aan te gaan. In sommige Imax-theaters zal de film echter niet vertoond kunnen worden omdat de bioscoop op sommige locaties deel uitmaakt van een grotere keten in de Verenigde Staten.

‘Fans zullen de kans hebben om te kiezen hoe ze deze indrukwekkende film, die actie en schoonheid combineert, zullen ervaren,’ licht Sarandos toe.

Oude bekenden

‘Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend’ is het vervolg op ‘Crouching Tiger, Hidden Dragon’ uit 2000. De film zal deze keer niet door Ang Lee geregisseerd worden. Yuen Woo-Ping, die de martial arts choreografie in het eerste deel voor zijn rekening nam, zal de fakkel overnemen. Woo-Ping werd bekend bij het grote publiek als actiechoreograaf voor de ‘Matrix’-films en ‘Kill Bill’. Verder is al geweten dat Michelle Yeoh opnieuw in de huid van Yu Shu-Lien zal kruipen en ook Donnie Yen herneemt zijn rol als Stille Wolf.

Net zoals deel 1, is de sequel gebaseerd op de Crane-Iron-serie van de Chinese schrijver Wang Dulu. De première staat gepland op 28 augustus 2015 in de Verenigde Staten. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content