Vervangt Daisy Ridley Angelina Jolie als Lara Croft?

© -

Daisy Ridley is duidelijk Woman Of The Hour in Hollywood. Nadat ze de rol van heldin Rey voor haar rekening nam in Star Wars: The Force Awakens, zou ze nu in gesprek zijn om Lara Croft te vertolken in de Tomb Raider reboot, dat schrijft Empire.

Warner Bros en MGM slaan de handen in elkaar om een nieuwe filmversie van de videogame in de zalen te brengen, en momenteel zijn ze nog op zoek naar een jonge actrice voor de rol van de kick-ass archeologe en protagonist Lara Croft.

Angelina Jolie speelde het personage in de film Lara Croft: Tomb Raider (2001) en in de sequel The Cradle of Life (2003), maar beide films waren niet bepaald succesvol. De geruchten dat er een reboot zou komen hingen al een tijdje in de lucht sinds de video game serie zichzelf in 2013 heruitvond met een getransformeerde, meer realistische Lara Croft. Het nieuwe spel focust ook meer op waar het personage vandaag komt, en allicht wordt dat ook verwerkt in de plot van een mogelijke nieuwe film.

Volgens Empire hebben Ridley, MGM en Warner Bros nog maar “vrijblijvende gesprekken” over de film, al zou het geen slechte zet zijn voor de jonge actrice. Blijft de vraag of ze deze franchise wel in haar agenda gepropt krijgt nu ze ook de heldin van de nieuwe Star Wars films is. Momenteel is Ridley druk bezig met het filmen van Episode VIII in het Verenigd Koninkrijk. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content