Verfilming van Assassin’s Creed met Michael Fassbender

De Iers-Duitse Acteur Michael Fassbender zal de hoofdrol spelen in de verfilming van de populaire game Assassin’s Creed. Dat schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

De verfilming van ‘Assassin’s Creed’ wordt voor de Franse game-uitgever Ubisoft de meest ambitieuze gameverfilming ooit. Dat schrijft het filmvakblad Variety. De film zal dezelfde verhaallijn volgen als die van het eerste computerspel uit 2007. Michael Fassbender zal daarbij de rol op zich nemen van huurmoordenaar Altaïr Ibn-La’Ahd.

Hoewel de financiering nog niet helemaal rond is, verwacht Ubisoft geen grote problemen. Over Fassbenders deelname aan het filmproject is de Franse game-ontwikkelaar alvast erg positief. ‘Michael Fassbender was onze eerste keuze’, zegt Jean-Julien Baronnet, CEO van Ubisoft Motion Pictures, de filmtak van het bedrijf. ‘Hij is een uiterst slimme, getalenteerde, veelzijdige en toegewijde acteur.’

Fassbenders personage ontdekt dat zijn voorouders getrainde huurmoordenaars waren. Dat krijgt hij te horen nadat hij gekidnapt werd door een mysterieuze organisatie die banden heeft met de tempeliers. Het is nog niet duidelijk of de held van het verhaal door een soort teletijdmachine getransporteerd zal worden naar de periode van de kruistochten of eerder naar die van de renaissance in Italië om aldaar de dood van zijn familie te wreken.

De acteur heeft al wat ervaring met actiefilms (X-Men: First Class, Haywire, Prometheus). Ook historische drama’s zijn voor hem niets nieuw (Inglourious Basterds, Jane Eyre).

Wanneer de film zal verschijnen, is nog niet bekend. Er wordt nu nog gezocht naar een scriptschrijver en een regisseur.


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content