Veiligheidsmaatregelen op Filmfestival Gent verscherpt

© Reuters

Na de spectaculaire juwelendiefstal en nadat een onbekende enkele schoten afvuurde op de Croisette in Cannes, zijn de veiligheidsmaatregelen verscherpt aan de ingang van het festival.

“Na het incident heeft men ons gevraagd om alle zakken te fouilleren, om nog aandachtiger te zijn”, aldus een veiligheidsagent met plastic handschoenen zaterdagvoormiddag. Iedereen die het congrespaleis wil betreden, moet sinds het begin van het festival al door de metaaldetector.

De man die voor opschudding zorgde, waardoor ook de live-uitzending van het “Grand Journal” moest worden onderbroken, zou volgens de politie mentaal gestoord zijn. De 42-jarige man schoot in de lucht en had ook een mes en een valse granaat bij zich.

Toen hij opgepakt werd, riep hij “ik doe dit in naam van mijn god”. Op beelden van Canal Plus is te zien hoe de politie de man tegen de grond duwt. Er brak paniek uit op de Croisette maar niemand raakte gewond.

De man is gedomicilieerd in Grégolières, in het zuiden van Frankrijk, en was al bekend bij het gerecht voor diefstal. Als blijkt dat hij niet onder invloed handelde, zal hij nog een psychiatrische test moeten ondergaan. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content