Veerle Baetens maakt debuut in Engelstalige film

© Belga

Veerle Baetens maakt deel uit van de cast van ‘Rabbit’, een psychologische thriller van de Australische regisseur-auteur Luke Shanahan.

Baetens verblijft momenteel in Adelaide, in het zuiden van Australië, waar de opnames tot eind oktober plaatsvinden. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds.

Het scenario, dat ook geschreven werd door Luke Shanahan, volgt de 25-jarige studente Maude Ashton die een jaar na de gewelddadige ontvoering van haar tweelingzus Cleo nog steeds achtervolgd wordt door wat er gebeurde. Wanneer ze na een levendige droom een spoor volgt naar een verlaten kampeerterrein – overtuigd dat Cleo nog leeft – zal ze ontdekken dat haar lot onlosmakelijk verbonden lijkt te zijn met dat van haar zus.

De hoofdrol wordt vertolkt door Adelaide Clemens die de afgelopen jaren te zien was in onder meer ‘X-Men Origins: Wolverine’, ‘The Great Gatsby’ en de televisieserie ‘Rectify’. Andere rollen zijn er voor Alex Russell (Unbroken, The Host), Jonny Pasvolsky (Mortdecai, McLeod’s Daughters) en Charles Mayer met wie Baetens in de film een ongewoon koppel vertolkt.

Baetens wist de aandacht van de regisseur te trekken met haar sterke vertolking in ‘The Broken Circle Breakdown’. ‘Rabbit’ wordt de eerste Engelstalige speelfilm op haar palmares sinds ze meespeelde in de internationale reeksen ‘The Team’ en ‘The White Queen’. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content