Twilight grote slokop van MTV Movie Awards

Afgelopen weekend vonden de MTV Movie Awards 2010 plaats. De Twilight-saga sleepte vijf gouden popcornbeeldjes in de wacht; Sandra Bullock kreeg de MTV Generation Award voor haar carrière.

De MTV Movie Awards 2010, die afgelopen weekend plaatsvonden in de Universal Studios in Los Angeles, werden gedomineerd door – wat anders? – de Twilight-saga, die vijf bekers glimmende gouden popcorn kreeg toegekend. New Moon – de tweede film van de vierdelige vampierenreeks – won de award voor Beste Film, waarbij haast de volledige cast het podium opging om hun trofeeën op te halen. Hoofdrolspelers, bakvisidolen en real-life lovebirds Robert Pattinson en Kristen Stewart kregen respectievelijk de prijs voor Beste Acteur en Beste Actrice.

Sandra Bullock won de MTV Generation Award voor haar carrière. Het was de eerste keer dat Bullock zich terug in de schijnwerpers liet zien, na de gemediatiseerde breuk met haar man Jesse James, waar ze in haar speech kort over sprak. Bullock kreeg de award uit de handen van haar All About Steve-tegenspeler Bradley Cooper, The Proposal-collega Betty White en Scarlett Johansson. Kwestie van de media-aandacht zeker niet te laten wegebben, zorgde Bullock voor wat extra sensatie in het awards-circus door Johansson – op aanvraag – op de mond te kussen.

Verder was er nog Tom Cruise – hij weer – die de rest van de show stal, vermomd als Les Grossman, zijn personage uit de film Tropic Thunder.

Bekijk hier alle winnaars.

Sanne Jehoul

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content