Tweede foto van de beruchte Amerikaanse outlaw Billy the Kid ontdekt

Billy the Kid, links op de foto © Kagin's, Wikicommons

Er is een tweede foto gevonden van de beroemde outlaw Billy the Kid. De prent is ondertussen verzekerd voor vijf miljoen dollar en wordt te koop aangeboden. De eerste foto van Billy the Kid bracht in 2010 2,3 miljoen dollar op.

Wie een fan is van westernfiguren, kan beginnen bieden op een foto van de beroemde/beruchte Amerikaanse outlaw Billy the Kid. Die foto, slechts het tweede bekende, authentieke kiekje van de man met als echte naam Henry McCarthy, wordt namelijk door een club numismatici in San Francisco te koop aangeboden.

ParaZelf kocht de club, Kagin, de foto van 10 bij 13 centimeter voor twee dollar. De prent is voor vijf miljoen dollar verzekerd nadat Kagin er een jaar over deed om de foto authentiek te kunnen verklaren. De eerste foto van Billy the Kid – geschoten een klein jaar voor hij in 1881 werd neergeschoten – bracht in 2010 2,3 miljoen dollar op.

De tot voor kort enig bekende foto van Billy the Kid, gemaakt in 1881 net voor zijn dood.
De tot voor kort enig bekende foto van Billy the Kid, gemaakt in 1881 net voor zijn dood.© Ben Wittick, Wikicommons

Ook fans van Winnetou en Old Shatterhand kunnen een paar leuke herinneringen aan de films op de kop tikken. De beroemde zilverbuks van Winnetou en een rist andere memorabilia van de in juni op 86-jarige leeftijd overleden acteur Pierre Brice komen, op 7 en 8 november, in Mühlenbeck bij Berlijn onder de veilinghamer.

Tot die andere spullen horen een door Brice zelf ontworpen Winnetou-kostuum, zadels en teugels en private voorwerpen als uurwerken, antiek en een Jaguar (de auto). Brice speelde ontelbare keren in (tv-)films het moedige opperhoofd van de Apaches.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content