Twee Vlaamse films in competitie op Torino Film Festival

© gf

“Violet” van Bas Devos en “Waiting for August” van Teodora Ana Mihai zitten in competitie op het Torino Film Festival in Italië. “Eau Zoo”, het speelfilmdebuut van Emilie Verhamme, kent er zijn internationale première.

Cinefiel Vlaanderen zendt zijn zonen en dochters uit: “Violet” van Bas Devos en “Waiting for August” van Teodora Ana Mihai zitten allebei in competitie op het Torino Film Festival in Italië, dat plaatsvindt van 21 tot 29 november. Daarnaast beleeft ook “Eau Zoo”, het speelfilmdebuut van Emilie Verhamme, er zijn internationale première. Ook het met Vlaanderen gecoproduceerde “In jouw naam” en Michaël R. Roskams “The Drop” staan op het programma.

“Violet” is geselecteerd voor Torino 32, de officiële competitie van het festival voorbehouden voor eerste, twee of derde films van nieuwe regisseurs, terwijl de documentaire “Waiting for August” in Turijn voorgesteld wordt in het documentaire luik TFFDoc. “Eau Zoo”, de eerste speelfilm van Emilie Verhamme die vorige maand nog te zien was tijdens het Film Fest Gent, wordt dan weer vertoond in het programma A Movable Feast, dezelfde festivalsectie waarvoor ook Michaël R. Roskams Amerikaanse prent “The Drop” uitgenodigd is.

Tot slot is ook “In jouw naam” van Marco van Geffen geselecteerd voor het Torino Film Festival. De film, die met Vlaanderen gecoproduceerd werd via A Private View, werd ontwikkeld binnen het Torino Film Lab, een internationaal laboratorium voor training, ontwikkeling en financiering, verbonden aan het festival. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content