Twee keer gebroeders Dardenne in lineup van filmfestival New York

Jean Pierre (l.) en Luc Dardenne. © gf

Het New Yorkse filmfestival heeft de lineup bekend gemaakt voor de editie van 2016. Daar staan ook twee broedsels van de gebroeders Dardenne op.

Het gerenommeerde Belgische regisseursduo Jean-Pierre en Luc Dardenne ziet in New York zijn nieuwste prent La fille iconnue zijn opwachting maken. De film gaat over een jonge arts (Adèle Haenel) die op zoek gaat naar de identiteit van een overleden patiënt die een operatie weigerde.

Verder treden de Dardennes ook op als producenten van de Frans-Belgische coproductie Le fils de Joseph, met onder andere Mathieu Amalric. De Lage Landen zijn tenslotte ook nog vertegenwoordigd door Nederlander Paul Verhoeven en zijn Elle.

Andere blikvangers zijn Fuoccoamare van Gianfranco Rosi, Bacalaureat van Cristian Mungiu, I, Daniel Blake van Ken Loach en Paterson van Jim Jarmusch. Het festival wordt geopend met The 13th van Ava DuVernay en afgesloten met The Lost City of Z van James Gray. 20th Century Women van Mike Mills moet de kers op de taart worden als het zogenaamde centerpiece.

(JVDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content