Twee Belgische kortfilms geselecteerd voor Filmfestival van Cannes

Twee Belgische studenten mogen zich opmaken om hun eindwerk, een kortfilm, te vertonen op het Filmfestival van Cannes, dat plaatsvindt van 16 tot 27 mei.

“Cockaigne” van Emilie Verhamme is geselecteerd voor Competitie en “Matteus” van Leni Huyghe voor de Cinéfondation competitie. Beide films zijn eindwerken gemaakt aan Sint-Lukas in Brussel.

“Cockaigne” volgt Danilo en zijn twee zonen Andriy en Oleksander, allen van Oekraïense afkomst. Ze worden in doodskisten vervoerd van Kiev naar Brussel. Eens in Brussel aangekomen komen ze terecht bij een Oekraïense vriend die hun onderdak en werk heeft beloofd.

In “Matteus” verhuizen Alice en Nico met hun zoon Mateo naar het platteland. Daar aangekomen begint Mateo zich vreemd te gedragen. De ouders hebben het echter te druk met de verhuis en de opkuis van hun nieuwe woning om iets in de gaten te hebben. Wanneer het besef uiteindelijk komt, is het al te laat.

De hoofdprijs van de Cinéfondation competitie is een uitnodiging voor de regisseur om met zijn volgende film in Officiële Selectie in Cannes te worden vertoond. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content