Tv-tip: MemoTV @ Canvas (23.00u)

© gf

Voor het archiefprogramma MemoTV koos de Canvaskijker een aflevering van het jongerenmagazine ‘Villa Tempo’ uit 1985, met de jonge Bart Peeters die Raymond van het Groenewoud op bezoek kreeg.

Afgelopen zaterdag mocht Raymond van het Groenwoud 65 kaarsen uitblazen. Voor de fans van Memotv een uitstekende gelegenheid om voor een programma uit de oude doos, geheel gewijd aan het Vlaamse icoon, te kiezen. Het werd een uitzending van het legendarische jongerenmagazine ‘Villa Tempo’, dertig jaar geleden, met de jonge Bart Peeters als de geknipte presentator.

De camera volgt Raymond op de Brugse reien. Gehuld in een zwart priesterkleed roept hij door een megafoon: ‘Aan uw linkerhand ziet u het huis van Vesalius, die er het wereldberoemd gedicht schreef: Mien laat uw poesje nog eens zien’. Wat later trakteert hij op een eigenzinnige mix van bekende en minder bekende nummers, waaronder ‘Een prachtig beroep’, ‘Ik ben alleen’, ‘Dommer’, ‘In de gracht’, ‘Wanneer zal ik bevrijd zijn’, ‘ Je veux de l’amour’, ‘Liefde voor muziek’, ‘Hallelujah, ze is van mij’.

Passeren ook de revue: nonsensicale studio-gesprekken, archiefbeelden van eerdere optredens van Raymond, en uiteraard Hugo Matthysen, destijds Peeters’ partner-in-crime.

‘Villa Tempo’ was destijds een verademing voor jonge muziekliefhebbers. Matthysen schreef mee de lijnen uit van het programma. Dat zorgde voor een absurde toon, met hilarische interviews en optredens. Ook Bea Van der Maat werkte achter de schermen. Marcel Vanthilt dook mee op in het grappige onderdeel ‘De Hermannen’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content