Tv-tip: ‘Gardenia, Before the Last Curtain Falls’ (Canvas, 22.40u)

© /

De aandoenlijke documentaire volgt de glamoureuze performers van de theatershow ‘Gardenia‘, de voorstelling van Alain Platel en Frank Van Laecke .

Gentenaar Alain Platel, de drijvende kracht achter Les ballets C de la B, creëerde in 2010 de voorstelling Gardenia. In die glamoureuze productie draait alles om een travestiecabaret dat zijn deuren sluit, een moment dat Platel aangrijpt om ook in de privélevens van zijn vertolkers, stuk voor stuk transseksuelen en travestieten op leeftijd, binnen te kijken.

Stadsgenote Eva Küpper puurde er samen met Thomas Wallner een aandoenlijke documentaire uit, die de laatste theatervoorstelling gebruikt als opstap naar een portret van de mensen achter dit kleurrijke gezelschap. De makers bundelen de intieme interviews tot een opvallend openhartige docu over de twijfels, teleurstellingen, dromen en moedige keuzes van deze performancekunstenaars, die vandaag, ver van de schijnwerpers, de draad van het gewone leven proberen op te pikken. (LJ)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content